Donald Tramp ličnost godine magazina „Tajm“

Jubilarna 90. po redu ličnost godine magazina „Tajm“ je novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Donald Tramp ličnost godine magazina „Tajm“

Kontroverzni milijarder i uskoro prvi čovek SAD rekao je u emisiji Tudej na televiziji En-Bi-Si da je za njega to velika čast i da mu mnogo znači. Uredništvo Tajma ističe da je ovo 90. put da je imenovana osoba koja je imala najveći uticaj na događaje tokom godine.

Izazov za Donalda Trampa jeste koliko se zemlja slaže s tim da li je njegov izbor za predsednika dobar ili loš.

„Magnat u poslovima s nekretninama, vlasnik kazina, rijaliti zvezda i provokator, koji nije proveo ni dana u državnoj službi, sada stoji na ruševinama političke građevine u kojoj su se nekada nalazile grupe, analitičari i donatori koji ga nisu shvatali ozbiljno", navode iz magazina.

Dalje se dodaje: „Za one koji veruju da će njegov izbor doneti dobro, Trampova pobeda predstavlja više nego dobrodošao prekor okoreloj i arogantnoj vladajućoj klasi. Za one koji njegov izbor vide kao lošu stvar, Trampov dolazak u Belu kuću predstavlja destrukciju civilizovanih normi i diskursa, a uzdizanje politike otrovane gnusnim izlivima rasizma i seksizma."

„Njegovi poštovaoci veruju da on donosi promene - velike, duboke i istorijske. U njegovim protivnicima izaziva strah ono što bi mogao da učini, ali i što bi moglo da bude učinjeno u njegovo ime", ističu iz Tajma.

Trampovi konkurenti u užem krugu za izbor ličnosti godine bili su njegova protivkandidatkinja Hilari Klinton i ruski predsednik Vladimir Putin, među 11 političara, naučnika, biznismena, javnih ličnosti i zvezda šou-biznisa.

Među kandidatima za ličnost godine bili su i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, premijer Indije Narendra Modi i bivši lider UKIP-a Najdžel Faraž, preneo je Tas.

Tajm je za ličnost godine u 2015. godini proglasio nemačku kancelarku Angelu Merkel.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA