Bijeljinski vatrogasci u ovoj godini intervenisali 268 puta

Prema Izvještaju Teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Bijeljina za 2016. godinu, zaključno sa današnjim danom, bijeljinski vatrogasci imali su 268 intervencija, što je u poređenju sa Izvještajem prethodne godine, manje za 14 intervencija. Materijalna šteta koja je pričinjena ovim brojem intervenisanja iznosi 413.800 KM.

Bijeljinski vatrogasci u ovoj godini intervenisali 268 puta

Dolaskom hladnih dana, najčešće intervencije koje sprovode bijeljinski vatrogasci odnose se na gašanje dimnjaka i uličnih kontejnera. Riječ je o slučajevima čiji je uzrok nastajanja najčešće nepažnja i nesavjesno ponašanje sugrađana.

Iz bijeljinske Vatrogasne službe apeluju svim građanima da do kraja grejne sezone povedu računa oko odlaganja užarenog pepela.

Oni ističu, da je važno ohladiti pepeo prije njegovog odlaganja i pri tom voditi računa da ne dođe u dodir sa lako zapaljivim materijalom.

Tehničke intervencije podrazumijevaju pružanje pomoći od strane Vatrogasne jedinice prilikom saobraćajnih udesa, od kojih je bilo ukupno sedam ove godine.

Međutim, vatrogasci tehnički intervenišu i kod prisilnog otvaranja zaglavljenih vrata na stambenim i poslovnim objektima. Ovakvih slučajeva u toku ove godine dogodilo se u 17 navrata.

Teritorijalna vatrogasna služba u Bijeljini raspolaže sa 63 radnika, od kojih su 56 operativaca.

Vozni park opremljen je sa 20 vozila, a predviđenim Nacrtom budžeta za narednu godinu, namijenjeno im je milion i 800.000 KM za nabavku nove opreme, a tiče se kupovine novih ljestvi dometa do 32 metra i jednog tehničkog vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA