Predavanje za studente "Mladi mogu sve"

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), u saradnji sa OKC Banjaluka organizuje predavanje za studente pod nazivom "Mladi mogu sve". Predavanje će se održati 9. decembra u amfiteatru Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Bijeljini, sa početkom u 11 časova.

Predavanje za studente "Mladi mogu sve"

Na predavanju će govoriti mladi uspješni studenti koji će prenijeti svoja iskustva o tome kako izgleda biti na studijama u drugoj zemlji, šta je potrebno za prijavu i stipendije, ali i važnost povratka u zemlju nakon studija.

Pored toga, predavači iz OKC Banjaluka će održati kratko predavanje na temu inkluzije i bitnosti aktiviranja mladih u društvenim aktivnostima na lokalnom nivou. Organizacija srpskih studenata u inostranstvu OSSI je nevladina organizacija osnovana od strane srpskih studenata 1997. godine. Danas organizacija broji preko 10.000 članova u 15 ogranaka širom svijeta.

Cilj osnivanja Organizacije je da promoviše srpski jezik i kulturu širom svijeta, ali isto tako da pomaže mladim ljudima da odu u inostranstvo kao i pružanje podrške nakon povratka u zemlju.

Ove godine, uz pomoć i saradnju Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije pokrenuli su projekat "Povezivanje mladih iz Republike Srbije i Srpske".

U okviru ovog projekta planirana su predavanja pod nazivom "Mladi mogu sve" u tri grada Republike Srpske. Prvo predavanje održano je u Istočnom Sarajevu, 29. novembra, u Bijeljini je planirano za 9. decembar, a nakon toga, 15. decembra održaće se u Banja Luci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA