Božićne pečenice za socijalno ugrožene boračke porodice

Kao i ranijih godina, Gradska uprava Grada Bijeljina je obezbijedila sredstva za nabavku božićnih pečenica socijalno najugroženijim porodicama poginulih i umrlih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

BIJELJINA

U božićnu akciju se uključilo i preduzeće "Mlin Pavlović" iz Crnjelova koje je ovim porodicama doniralo po vrećicu brašna.

Pedeset porodica kojima su dodijeljene pečenice određene su na osnovu podataka Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Uručivanje pečenica je započeo gradonačelnik Mićo Mićić u sjedištu Boračke organizacije u Bijeljini, a u Novom naselju Bijeljina i Novim Dvorovima posjetio je dvije porodice poginupih boraca kojima je takođe uručio božićne pečenice.

U Novom naselju Bijeljina gradonačelnik je pečenicu uručio porodici Dragomira Đurića, a u Novim Dvorovima porodici Predraga Cvijanovića.Obije ove porodice žive u teškim socijalnim uslovima i svaka pomoć im je dobro došla.

Porodica Đurić ima šest članova, od kojih je dvoje male djece, a u domaćinstvu Cvijanovića sedmoro članova porodice, među kojima i četvoro djece. Jedini stalni izvor prihoda su im invalidnine i skromne penzije, kao i povremene nadnice, s obzirom na to da niko od njih nije stalno zaposlen.

- Nadam se da ćemo ove godine imati više mogućnosti da pomognemo boračkim porodicama. Obezbjeđujemo podršku kroz više osnova - jednokratne pomoći, pomoć za nabavku ogreva, sufinansiramo stambeno zbrinjavanje boračkih porodica, a nadam se da ćemo ove godine završiti i spomen-sobu u Bijeljini.

Ove porodice su izgubile svoje sinove, odnosno, roditelje i supruge koji su se žrtvovali kad je bilo najteže. Njihovi bližnji nastavljaju da se bore u miru da svoju djecu izvedu na pravi put, a ove pečenice su mala pomoć da osjete radost praznika u svojim domovima, istakao je gradonačelnik Mićić.​