Od subote dva hit filma u gradskom bioskopu!

Od 14. januara u gradski bioskop stižu prave poslastice za ljubitelje sedme umjetnosti. Na velikom platnu, domaća publika moći će da pogleda biografsku dramu "Santa Maria della Salute" i animirani film "Maša i medvjed".

Od subote dva hit filma u gradskom bioskopu!

Globalni fenomen „Maša i Medvjed" dolazi u naš bioskop 14. januara u terminu od 17,00 časova.

Maša je trogodišnja energična, druželjubiva i pomalo luckasta djevojčica koja živi u šumi i koja stalno upada u nevolje. Njen dobri drug Medvjed, koji je štiti, često i sam upadne u nevolju zbog Mašinih nestašluka, ali ipak, njih dvoje, uz ostale životinje u šumi zabavljaju gledaoce, ali ih i uče kreativnosti, lojalnosti i pravom prijateljstvu.

Distributerska kuća "Fame Solutions" u saradnji sa Stefan Ðelineo, obradovaće mališane sa 63 minuta novih avantura njihove omiljene junakinje namijenjenih prvenstveno za bioskop. Vlasnici prava su se odlučili za ovu dužinu filma, jer je po istraživanjima to optimalno trajanje koje može da drži pažnju i najmlađima kojima su ove priče i namijenjene.

Film je sinhronizaovan na srpski jezik, a režija je poverena Dušici Novaković. Maši glas i dalje pozajmljuje Jovana Jelovac Cavnić koju najmlađi već identifikuju sa likom nestašne trogodišnjakinje iz popularnog animiranog serijala.

Film "Santa Maria della Salute" Zdravka Šotre, koji su realizovali RTS i „Vižntim", biće u Bijeljini premijerno prikazan u subotu, 14. decembra u terminima od 18:15 i 20.30 časova.

Ovo je ljubavna priča o odnosu najvećeg pjesnika srpske književnosti i mlade, učene, lijepe Lenke Dunđerski.

Film vodi gledaoce kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg" čovjeka, pjesnika, prevodioca, doktora prava, novinara….

U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Marija dela Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove čuvene pjesme.

Lik Lenke Dunđerski dočarala je Tamara Aleksić, dok slavnog Lazu Kostića tumači Vojin Ćetković.

U filmu igraju i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miodrag Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić, Tihomir Stanić...

Direktor fotografije je Veselko Krčmar, autor muzike Vojkan Borisavljević, kostimograf Ivanka Krstović, scenograf Dejan Anđelković, montažer Petar Putniković, izvršnu produkciju potpisuju Dragan Đurković i Dejan Lutkić.

Ulaznice za prvi dan projekcije filmova mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu po cijeni od 4KM.

Portal Bijeljina danas i ovaj put će obradovati posjetioce portala ulaznicama za bioskop i to svakog dana trajanja projekcija sa po 2x2 karte. Nagradna igra počinje 13. januara - dan prije početka projekcija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA