Cipele poslate Melaniji Tramp mu ipak obezbedile pozivnicu

Elegantne bele i zlatne cipele koje je krajem avgusta prošle godine poslao supruzi budućeg predsednika SAD Melaniji Tramp, obezbedile su tehničkom direktoru fabrike obuće iz Banjaluke pozivnicu za humanitarni bal u Vašingtonu.

Zanimljivosti

Marinko Umičević, tehnički direktor fabrike obuće „Bema" iz Banjaluke dobio je danas pozivnicu Melanije Tramp, buduće prve dame SAD za humanitarni bal koji će se održati 19. januara, dan pre inauguracije njenog supruga Donalda Trampa.

Umičević kaže da uprkos tome što je njegov potez kada je Melaniji Tramp poslao dva para cipela iz svoje fabrike propraćen na svetskom nivou, nije bio siguran da li će na kraju pozivnicu i dobiti, prenoseNezavisne novine.

„Bio sam optimističan, ali čitav svet se gura na te prijeme i balove. Poziv me obradovao, kao i to da me gospođa Melanija nije zaboravila", kaže Umičević.

Još veća čast je, ističe on, činjenica da će svega dvadesetak ljudi s ovih prostora biti na balu. Umičević je poziv dobio relativno kasno, a za to je, kako kaže, kriva organizacija na koju se Melanija naljutila kada je videla spiskove.

U ovom trenutku najveći problem predstavlja viza, ali i avionske karte za Vašington.

„Ako uspem dobiti vizu, onda idem i odlično, ali ako ne uspem pokušaću nekad da odem van ovih prijema, protokola i svega. Ova sadašnja administracija je iz Demokratske stranke tako da može i to da bude faktor, ipak sam podržavao suprotnog kandidata. Ne mora da znači, ali može."

Umičević kaže da će porazgovarati sa Miloradom Dodikom, predsednikom Republike Srpske, da vidi da li će on ići. „Popričaću sa predsednikom da vidim je li on dobio vizu i hoće li ići, pa ako bude išao možda bih mogao i s njim."

Da li je Melanija prošetala nove cipelice do ovog trenutka Umičević kaže da ne zna, ali da je važno da je poruka koju je poslao obišla svet.

„Poruka je važna, a to je da očekujemo novu Ameriku, dosta je ognja i mača i svetskog policajca. Narodi od Južne Amerike, preko Bliskog istoka, pa do nas Srba očekuju da im sada bude bolje. Na kraju, ako nam neće pomoći - neka nas ostave na miru da živimo, radimo i borimo se, te da ne potpaljuju stalno vatru", poručio je Umičević.