Fudbaleri Radnika počeli pripreme

Nakon mjesec dana pauze danas su se okupili fudbaleri Radnika i započeli zimski ciklus priprema, pred proljetni dio sezone, u kojoj je osnovni cilj plasman medju prvih šest ekipe, mjesto koje garantuje Ligu za prvaka.

Fudbaleri Radnika počeli pripreme

Kako je istakao predsjednik kluba Mladen Krstajić, iako bi svi željeli da se to desi, ekipa igra bez bilo kakvog pritiska i imperativa plasmana u gornji dio tabele.

- Od igrača ćemo samo tražiti da se maksimalno zalažu i da daju svoj maksimum. Radnik je još uvijek u fazi stvaranja dobrih temelja za budućnost ali ako se ukaže bilo kakva prilika za ponovni izlazak na međunarodnu scenu mi ćemo je objeručke prihvatiti. Po prvi put smo uspjeli obezbjediti i desetodnevne pripreme koje ćemo sprovesti u Antaliji gdje će igrači imati sve uslove za rad. Naš najveći uspjeh je da smo finansijski stabilni, nećemo se u narednom periodu zaduživati, trošićemo koliko budemo imali novca tako i da će ovogodišnji transferi zavisiti od finansijskih uslova, rekao je predsjednik kluba Mladen Krstajić.

Trener Nebojša Milošević je danas obavio prozivku, a kada je riječ o igračkom kadru, u ekipi na proljeće sigurno neće biti Nikole Čelebića i Denija Simeunovića, koji su dobili odriješene ruke u traženju novog kluba. Ivanu Jakovljeviću je istekao ugovor i on će najvjerovatnije nastaviti karijeru u inostranstvu, a od novajlije tu je Filip Stojanović i Edin Ademović, a u planu je dovođenje još dva pojačanja na poziciji središnjeg veznog i lijevog beka.

- Trenutno nam vremenski uslovi ne dozovoljavaju optimalne uslove za rad, ali šta je tu je. Mi se bavimo ovim poslom gdje se mi moramo prilagoditi vremenu. Napravili smo u podtribinskom prostoru dio gdje ćemo odraditi dio kondicionih priprema, a koristićemo i obližnji teren sa vještačkom podlogom za vanjske treninge. U naredna tri dana obavićemo testove spremnosti i ljekarske preglede kako bi vidjeli spremnost igrača pred naredne pripreme. U Antaliji akcenat ćemo dati na taktičkom dijelu, igrači će biti na okupu deset dana i nadam se da ćemo imati optimalne uslove za rad, naglasio je trener Radnika Nebojša Milošević.

Najbolji igrač Radnika Marko Obradović, pojavio se na prozivci, ima dosta ponuda, a iz kluba će otiši samo ako bude neka zanimljiva ponuda.

Trener Milošević je već zakazao dvije prijateljske utakmice, 28. januara protiv Budućnosti i 31. protiv Drine.

Pored igračkih pojačanja i stručni štab biće jači za novog trenera. Radi se o Bojanu Šiljegoviću, profesoru sportskih nauka, koji je do sada radio u nekoliko prvoligaških kluba u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA