Košarkaši i odbojkaši nemaju gdje da treniraju

Došla je Nova godina a sa njom i novi problemi za klubove sa područja Bijeljine koji rade i treniraju u sportskim dvoranama.

Košarkaši i odbojkaši nemaju gdje da treniraju

Naime od početka ove godine košarkaški klubovi Građanski i Radnik, te muški i ženski odbojkaški klub Radnik nemaju prostor za treniranje.

Gradska dvorana, kako su nazvali Dvoranu kod Gimnazije, data je na upotrebu za organizovanje zimske lige u malom fudbalu, koja je prevashodno komercijalnog sadržaja, i neće biti slobodna do 18 januara.

Druga dvorana uslovna za rad ova četiri kluba, prostor u OŠ Vuk Karadžić nema grijanje od pojave prvih niskih temperatura.

Danas smo konataktirali direktora ova škole Predraga Račanovića, koji nam je rekao da je grijanje namjenski isključeno, kako bi se zaštitio kompletan sistem, jer bi zbog izuzteno niskih temperatura sigurno došlo do pucanja cijevi a tada bi šteta bila nesaglediva. Takođe nam je rečeno da je trenutno u procesu odmrzavanje vode u cijevima u kompletnom sistemu i da će čim se cijevi odmrznu, grijanje ponovo biti stavljeno u funkciju.

Prostor Sokolskog doma se istina donekle zagrijava ali je on nesulovan za treninge, dok još uvijek niti jedna ekipa nema mogućnsot ulaska u dvoranu Knez Ivo od Semberije, pošto je do kraja ove školska godine sala iznajmljena klubovima koji imaju školu košarka i odbojke.

Najmanje su bitni razlozi, da li su opravdani ili ne, već je bitna činjanica da će klubovi u nastavak sezone ući bez ijednog treninga.

Ovog vikenda nastavlja se sezone u košarkaškom šampionatu BiH i RS, a ekipa Građanskog se snalazi kako zna i umije. Danas smo igrače zatekli u teretani, gdje u nemogućnosti da rade na parketu pokušavaju bar da kroz rad sa spravama održe kondicionu pripremu.

Slična situacije je i u odbojkaškom klubu. Već desetak dana niti jedna ekipe nije trenirala na odgovarajućem terenu, a šampionat za oba kluba nastavlja se za sedam dana.

Pored problema sa grijanjem u klubu je teška materijalna situacija, jer iz grdaskog budžeta za prošlu godinu nisu dobili oko 30.000 KM.

Kako sada stvari stoje možda je najprihvatljiviji prijedlog koji je iznio trener Građanskog Goran Šehovac, kako se ponašati u nastavku šampionata.

Bez obzira kako se stvari budu odvijale u narednim danima, mora se istaći da ovakvim odnosom prema dvoranskom sportu samo gube sportisti.

Još uvijek niko ne garantuje ni kada se završi zimska liga u malom fudbalu da će dvorana u Račanskoj biti u upotrebi, jer su i iz ove sale najavili da nemaju dovoljne količine uglja tako da je neizvjesno grijanje u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

110 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI