Pištolj koji izgleda kao mobilni telefon

Evropska policija dobila je upozorenje zbog pištolja koji će uskoro moći da se kupi na teritoriji SAD. Reč je o „ajfon pištolju“, vatrenom oružju kalibra 0,380 koje lako može da se transformiše tako da liči na smartfon.

Pištolj koji izgleda kao mobilni telefon

Proizvođač pištolja koji može „idealno da se sakrije" je kompanija iz Minesote "The Ideal Conceal". U njega staju dva metka, što je sasvim dovoljno sa samoodbranu, a preciznije korišćenje obezbediće laserski nišan.

Drška može da se savije tako da izgleda kao mobilni telefon, što je dovelo do toga da vrlo brzo dobije nadimak „ajfon pištolj" (iPhone gun).

Na tržištu će se naći tokom narednih nekoliko meseci, a očekuje se da, ubrzo posle toga, nelegalnim tokovima stigne i do Evrope.

Prema navodima lista Tajms, američka kompanija je već primila više od 12.000 porudžbina pištolja koji košta 395 dolara (oko 370 evra).

Iako je počatak isporučivanja „telefona koji mogu da ubiju" bio najavljivan za prošlu godinu, usled teškoća u proizvodnji prvi vlasnici bi trebalo da dobiju svoje pištolje tokom prvog tromesečja 2017. godine.

Dok pripadnici policije ovo oružje vide kao još jednu opasnost modernog doba, iz američke kompanije poručuju da samo odgovaraju na potražnju za sredstvom za odbranu koje ljudi mogu skriveno da nose gotovo na dnevnoj bazi.

„Od majki koje svoju decu prate na fudbalski trening, do poslovnih ljudi. Ovaj pištolj vam daje mogućnost da ne budete žrtva", objašnjavaju u firmi "Ideal Conceal".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA