Bivši ljubavnik tvrdi: George Michael je bio zavisan o antidepresivima i mrzio je Božić

George Michael je bio zavisan o antidepresivima i Coca-Coli, tvrdi njegov bivši ljubavnik Carlos Arturo Ortiz.

Bivši ljubavnik tvrdi: George Michael je bio zavisan o antidepresivima i mrzio je Božić

Prema riječima ovog 59-godišnjaka, par je proveo jednu strasnu noć u Australiji 2013. godine nakon što ga je pjevač kontaktirao putem web portala za gay osobe.

Kazao je kako je Michale otvorio vrata samo u donjoj pidžami. Vodili su ljubav, a potom su popili pink šampanjac.

Frizer iz Kolumbije koji živi u Australiji kazao je da mu je bilo jasno da je Michael nesretan te da nije bio iznenađen kada je čuo da je umro.

Ortiz tvrdi kako mu je pjevač rekao da je ovisan o antidepresivima i da u galonima pije Coca-Colu, rijetko alkohol. Također, kaže kako je mrzio Božić jer "nije bilo djece koja trče okolo".

"Vijest o Georgeovoj smrti me je pogodila, ali nije iznenadila. Bio je izuzetno divan muškarac, ali melanholična osoba za koju sam se plašio da bi se mogla ubiti. Priznao mi je da je ovisnik i da je nesretan", rekao je Ortiz za Sunday People.

Prisjetio se kako je Michael nestao na 20 minuta tokom njihovog druženja kako bi se našao s prijateljem. Donio je bocu čiji je sadržaj nasuo u čašu i popio, ali nikada o tome nisu razgovarali.

Bivši ljubavnik dao je intervju nakon što je policija proširila istragu jer je uzrok smrti neubjedljiv. Pregledaju i nadzorne snimke ispred kuće i provjeravaju automobile koji su tuda prolazili, te razgovaraju s vlasnicima.

"Veliki broj automobila je ušao u njegovo dvorište danima prije njegove smrti. Sada pokušavamo dobiti informacije o tome šta se dešavalo", rekao je policajac blizak istrazi.

Podsjetimo, Michael je pronađen mrtav u svom domu 25. decembra. Pronašao ga je partner Fadi Fawaz. Istragom je utvrđeno da je popularni pjevač bio na rehabilitaciji u centru gdje se liječe bogati ovisnici o drogama i alkoholu.

Kusnacht Practice se nalazi u blizini Ciriha, a sedam dana terapije košta 80.000 eura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA