Fejsbuk sprečava RT da prati Trampovu inauguraciju

"Fejsbuk" je blokirao račun televizije "Raša tudej" /RT/ za vrijeme inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa.

Fejsbuk sprečava RT da prati Trampovu inauguraciju

Kako je navedeno, "Fejsbuk" privremeno zabranjuje televiziji RT objavljivanje ​​priloga koji sadrže linkove, ilustracije i video-materijal.

Glavni urednik RT-a Margarita Simonjan najavljuje da će ovaj TV kanal preduzeti sve moguće mjere kako bi vratio blokirani "Fejsbuk" račun.

"Tražićemo da nam vrate blokirani račun na sve moguće načine", poručuje Simonjanova.

Ona naglašava da se rukovodstvo ruske televizije već obratilo administraciji "Fejsbuka" sa zahtjevom da se račun oslobodi, ali da to za sada nije dalo rezultate.

RT je blokiran do subote, 21. januara, a na taj način se zabrana objavljivanja priloga poklapa sa vremenom Trampove inauguracije.Administracija "Fejsbuka" tvrdi da je zabrana uslijedila na zahtjev američkog radija "Liberti" zbog, navodnog, kršenja autorskih prava, prenose RIA Novosti.

Analitički portali komentarišu da je riječ o nastavku medijskog rata protiv ruskih informativnih kuća, koje u Vašingtonu i još nekim zapadnim centrima, nakon američkih izbora optužuju da svojim informacijama "podrivaju" tamošnje vlasti, što Moskva stalno demantuje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA