Učenici u Semberiji nastavu će pohađati u toplim učionicama

Sve je spremno za početak drugog polugodišta u bijeljinskoj regiji. Tokom raspusta otklonjeni su kvarovi na sistemima za grijanje, uglavnom prouzrokovanih velikim minusom, pa će oko 10 hiljada osnovaca i nešto više od 4 hiljade srednjoškolaca u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama, prvi dan nastave pohađati u toplim učionicama.

Učenici u Semberiji nastavu će pohađati u toplim učionicama

Temperatura koja je u januaru nekoliko dana bila daleko ispod nule u pojedinim školama uzrokovala je kvarove na sistemima za grijanje. U Osnovnoj školi Vuk Karadžić koju pohađa blizu 1500 učenika kupovinom novog kotla riješili su višegodišnji

- Nabavili smo i kupili novi kotao za centralno grijanje i u toku tog školskog raspusta pored postavljanja tog novog kotla, urađena i kompletna rekonstrukcija kotlovnice. Sredstva je obezbijedilo ministarstvo prosvjete i kulture RS u iznosu od 26 hiljada maraka- rekao je Predrag Račanović, direktor O.Š. "Vuk Karadžić" u

I ostale osnovne škole spremno dočukuju početak drugog polugodišta, kako je i definisano godišnjim planom i programom svih škola. Ogreva za sada ima dovoljno, ali bi zbog povećane potrošnje tokom raspusta, moglo doći do problema u snabdijevanju.

- Što se tiče nabavke ogreva i svega onoga što je vezano za grijanje školskih objekata uglavnom su sve škole nabavile izvjesne količine ogreva. Ne možemo sa sigurnošču tvrditi da će do kraja sezone biti dovoljno ali za sada nema problema- navela je Milica Perković, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Bijeljina.

Nastavu u toplim učionicama dočekaće i učenici svih osam srednjih škola ove regije. Najviše problema je u srednjoj medicinskoj i poljoprivrednoj školi.

- Poljoprivredna i medicinska škola i tehnička škola Mihajlo Pupin imaju stare kotlove kojima je rok upotrebe davno istekao, međutim oni su još u upotrebi i mislimo da će do kraja sezone izdržati, a dalje ćemo vidjeti šta ćemo sa gradskom upravom- istakao je Radenko Todorović, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Bijeljina.

U Gimnaziji Filip Višnjić instaliran je novi kotao, koji je kupljen u okviru projekta rekonstrukcije škole.

- Škola je preko 500 hiljada maraka dobila sredstava za utrošak na projekat energetske efikasnosti, radovi su počeli u jedno lijepo vrijeme kada je temperatura bila povoljna za izvođača, i dosta radova je urađeno, a posle kada je temperatura opala onda su radovi napredovali u unutrašnjosti objekta. Dobili smo novi kotao na biomasu.Što se tiče grijanja, ne bi trebalo biti problema u neko dogledno vrijeme- rekao je Drago Đurić, direktor Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini

U regiji koja uključuje grad Bijeljinu, te opštine Ugljevik i Lopare, nastavu pohađa oko 10 hiljada učenika u 18 osnovnih škola, i okočetiri hiljade učenika uodsm srednjih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 20:00

    10°C
  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

198 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI