"Orao" iz Bijeljine radi za Vojsku Srbije

Zahvaljujući ugovorenom remontu turbomlaznih motora za Ministarstvo odbrane Srbije i indijskih motora, koji bi trebalo da stignu krajem februara, obezbijeđene su bruto plate za 395 radnika tvornice "Orao" za ovaj i idući mjesec.

"Orao" iz Bijeljine radi za Vojsku Srbije

Za fabriku "Orao" iz Bijeljine, koja se bavi remontom turbomlaznih motora i proizvodnjom specijalnih alata, godina je počela uspješno.

Kako javlja RTRS, glavni poslovni partner im je Vojska Srbije. Uskoro očekuju i potpisivanje ugovora sa ruskom firmom ''Klimov'' za remont helikopterskih motora. Novim programom osigurali bi posao za naredne dvije decenije.

Zbog kašnjenja u dostavi motora Vojske Srbije, Indije i drugih zemalja, na šta nisu mogli da utiču, prošla godina bila je teška za "Orao", iako su uz podizanje tehnološkog nivoa firme i ugovorenih poslova očekivali da će biti jedna od najuspješnijih. Uspjeli su, ipak, da "isplivaju" iz minusa.

- U jednom momentu kasnili smo i tri plate radnicima i nismo na vrijeme platili dažbine, međutim na kraju godine stanje se popravilo, došlo do ugovorenih poslova, naplate dijela potraživanja i u decembru suisplaćene dvije plate, plaćene obaveze prema državi i porpavili smo stanje, rekao je Milan Prica, direktor AD "Orao".

Zahvaljujući ugovorenom remontu turbomlaznih motora za Ministarstvo odbrane Srbije i indijskih motora, koji bi trebalo da stignu krajem februara, obezbijeđene su bruto plate za 395 radnika za ovaj i idući mjesec.

Garancija za uspješno poslovanje jeste posao sa Rusima.

-Mi imamo čvrsta obećanja našeg Ministarstva energetike i industrije i Vlade da će nas podržati u tome i da će dati garancije za Orao da bi ušli u taj posao. Nas sama licenca košta 2,9 miliona evra, dodao je Prica.

RTRS izvještava da bi i saradnja sa arapskim zemljama trebalo bi da bude ostvarena. "Orao", također, radi sa kanadsko-poljskim Prat Vitnejemom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA