CJB Bijeljina: Ostvareni dobri rezultati u 2016. godini

Broj krivičnih djela na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina smanjen je za 12 odsto u protekloj godini, a izuzetno dobri rezultati zabilježeni su u oblasti bezbjednosti saobraćaja, izjavio je danas načelnik Cetra Žarko Ćosić.

CJB Bijeljina: Ostvareni dobri rezultati u 2016. godini

On je na konferenciji za novinare rekao da je maloljetnička delikvencija u padu od 25 odsto u odnosu na 2015. godinu, nasilje u porodici smanjeno je za 39 odsto, djela protiv imovine imaju pad od 12 odasto, uz prepolovljen broj razbojništava.

U 2016. godini na području CJB Bijeljina izvršeno je jedno ubistvo koje je rasvijetljeno, a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela je 73 odsto.

Ćosić je zahvalio građanima na izuzetnoj podršci i saradnji sa policijom i istakao da su brojni skupovi, kao i proslave praznika u proteklom periodu protekli bez incidenata. Inspektor za bezbjednost saobraćaja.

Radenko Knežević rekao je novinarima da je u protekloj godini šest lica poginulo u saobraćajnim nesrećama od kojih se pet dogodilo u Bijeljini i jedna u Loparama, što je značajno smanjenje u odnosu na 11 poginulih u udesima 2015. godine.

Među poginulima su dva vozača, dva putnika u automobilu, jedan motociklista i jedan pješak. Na putevima u regiji je 2016. godine 86 pijanih vozača izazvalo saobraćajne nezgode, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.707 vozača, od kojih je 553 uhapšeno jer su imali više od jednog promila alkohola u organizmu.

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je na konferenciji za novinare da je stanje javnog reda i mira na području CJB Bijeljina u protekloj godini zadovoljavajuće sa 643 evidentirana prekršaja, od čega je više od 200 slučajeva tuča i fizičkih napada, 55 slučajeva ometanja rada državnih organa i 49 slučajeva prosjačenje.

Načelnik sektora krim policije u CJB Bijeljna Darko Kovrlija rekao je da je u 2016. godini zabilježeno 1.028 krivičnih djela, tužilaštvu su prijavljena 844 lica od kojih su 163 povratnici u vršenju krivičnih djela i 37 maloljetnici.

U oblasti privrednog kriminala otkriveno je 81 djelo i prijavljena 82 lica, a nastala materijalna šteta procijenjena je na 2,5 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA