Bogatiji žive devet godina duže

Britanski istraživači otkrili su da je životni vijek ljudi iz viših socio-ekonomskih slojeva, koji žive u uređenim područjima, duži u prosijeku devet godina u odnosu na one iz siromašnijih predgrađa.

Bogatiji žive devet godina duže

Do sličnog saznanja došli i istraživači iz Sjedinjenih Američkih Država koji su potvrdili da je životni vijek onih sa fakultetskom diplomom takođe devet godina duži u odnosu na one koji nemaju ni srednju školu, piše australijski "Njuz".

- U današnje vrijeme šanse da neko dočeka stoti rođendan veće su nego ranije. Čovjek koji danas ima 63 godine ima veće šanse da doživi 97, što je znato više u odnosu očekivani prosječni životni vijek muškarca, koji danas iznosi 84 godine, saopštila je na konferenciji u Melburnu konsultant za životna osiguranja Melani Dun.

- Koliko dugo ćete živjeti zavisi od vaših karakteristika, okruženja, načina života i odluka. Udjela ima i sreća, dodala je i objasnila da poređenja sa dužinom života roditelja i njihovih roditelja nisu više realna, jer živimo u vrijeme bolje zdravstvene zaštite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA