Alergična na sve, pa čak i na muža!

Džoana Votkins je osuđena na izolaciju jer ima vrstu alergije zbog koje čak ni njen suprug ne može da bude u prostoriji. Bračni par komunicira preko „Skajpa“, a hrana se Džoani dostavlja ispod vrata.

Alergična na sve, pa čak i na muža!

Bračni par Votkins iz američke savezne države Minesote vodi borbu s teškim životnim problemom. Kada su 2013. godine izgovarali sudbonosno Da nisu ni slutili da bi moglo da ih zadesi nešto slično, ali Skot i Džoana vole se i dalje neizmerno iako komuniciraju uglavnom preko Skajpa.

Lekari su 30 puta postavili pogrešnu dijagnozu pre nego što su shvatili od čega Džoana boluje. Ispostavilo se da 29-godišnjakinja pati od retkog poremećaja MCAS (Mast Cell Activation Syndrome), koji uzrokuje alergiju na gotovo sve zbog čega mora da boravi u zatvorenoj prostoriji bez kontakta sa suprugom. Poremećaj MCAS dovodi do toga da ćelije odgovorne za reakciju imunološkog sistema reaguju u pogrešno vreme.

Zbog toga je Skot odlučio da preduzme nešto da bi omogućio lagodniji život sebi i ženi. Više od godinu dana proveo je u renoviranju doma kako bi više odgovarao Džoaninim potrebama.

Zahvaljujući novcu koji je prikupio putem udruženja "GoFundMe", ugradio je sistem koji uklanja sve mirise i postavio novi nameštaj otporan na alergene.

U kući je mračno jer je Džoana osetljiva i na sunce. Kada su radovi napokon bili gotovi, Skot je bio iznenađen, jer se Džoana onesvestila čim je ušla u novi prostor..

„Miris prostora kao da ju je zbunio i izgubila je svest. Nije ispalo onako kako smo hteli", kaže Skot dodajući da uzrok najverovatnije leži u kupatilu gde bi i prosečna osoba imala problema zbog jakog mirisa novih vodovodnih cevi.

Uprkos tome što su naišli na ovu prepreku Votkinsovi se ne predaju i ne gube nadu da će biti bolje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA