Prepuna biblioteka na promociji knjige Ljiljane Habjanović (FOTO)

Srpski pisac LJiljana Habjanović večeras je u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini predstavila svoj četrnaesti roman "Onda je došla dobra vila" za koji kaže da je savremena porodična drama o bezuslovnoj ljubavi i knjiga u slavu porodice.

Prepuna biblioteka na promociji knjige Ljiljane Habjanović (FOTO)

"Ovo je knjiga o opasnostima koje vrebaju našu decu, o duhu vremena koje živimo, to je knjiga koja mlade opominje da im slobodu mogu dati samo oni koji ih istinski vole, a svi drugi koriste obećanja o slobodi da bi ih zarobili", rekla je Habjanovićeva novinarima uoči promocije za koju se u gradskoj biblioteci tražila stolica više.

Prema njenim riječima, roman prati porodičnu dramu majke i sina kroz različite faze, u periodu kada dijete počne da se odvaja od majke, kada majka počne da gubi dijete i da strepi od onoga što bi ono moglo da kaže ili uradi, te kada majka najzad shvati da je njena ljubav zaista bezuslovna.

"To je knjiga koja roditelje podseća da moraju često da postavljaju sebi pitanje i da se trude da uvek znaju odgovor na pitanje - gde je, sa kim je i šta radi moje dete", ističe Habjanovićeva.

Ona kaže da je do sada objavila tri knjige iz svetovnog ciklusa, tri porodična romana i osam romana iz duhovnog ciklusa, njene knjige prevedene su na 15 jezika, a sprema i novu knjigu za koju je otkrila samo da je iz duhovnog ciklusa.

"Verujem da su sve knjige već negde napisane i da samo, kada dođe čas za njihovo objavljivanje, poneko od pisaca dobije milost Božiju da može da je iskuca na kompjuteru i da je potpiše svojim imenom", rekla je Habjanovićeva.

Prema njenim riječima, od početka svog pisanja bavi se duhovnim, vjerom i zloupotrebom čovjekove potrebe da vjeruje, a suštinom, smislom i svrhom ljudskog života bavi se u svim romanima.

Habjanovićeva kaže i da više voli da piše knjige iz duhovnog ciklusa jer je priprema i pisanje tih knjiga obogaćuje, jača i uči da bolje razumije i da više voli druge ljude.

"Moja najdraža knjiga koja prevazilazi ne samo moju književnu karijeru nego i sav moj život je roman `Petkana`", rekla je Habjanovićeva.

Prema njenim riječima, ovaj roman je počela da piše na kompujuteru, ali je kompjuter svakog dana "gutao" napisano, pa je nakon četiri dana počela da piše rukom i najveći dio tog romana napisan je rukom.

Habjanovićeva kaže da knjige uglavnom piše na kompjuteru, ali da rukom napisano ima drugačiju rečenicu i drugačiju suštinu pisanja.

Prema njenim riječima, jedan od tri glavna lika u romanu "Sjaj u oku zvezde", lik mlade carice Teodore, napisala je rukom i to je ovoj knjizi dalo specifičnu dinamiku i različitu frekvenciju.

Predstavljenje knjige "Onda je došla dobra vila" LJiljane Habjanović Đurović održano je na Dan maternjeg jezika i u godini u kojoj Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini slavi 85 godina rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

179 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI