Novog gradsko groblje: Vjerski obredi za preminule svih vjeroispovijesti

Javno komunalno preduzeće "Gradsko groblje" uređuje kompleks Novog gradskog groblja u mjesnim zajednicama Brijesnica i Hase, a od planiranih 60 hektara, posao je urađen na oko 20, izjavio je direktor preduzeća Slađan Simić.

Novog gradsko groblje: Vjerski obredi za preminule svih vjeroispovijesti

Simić je naveo da se na Novom gradskom groblju obavljaju vjerski obredi za preminule svih konfesija.

"Od planiranih 60 hektara, posao je urađen na oko 20 hektara, a svi radovi se izvode po najsavremenijim standardima. Od osnivanja preduzeća do danas, izgradili smo prvu fazu mrtvačnice na Novom gradskom groblju, cvjećaru, uređena su tri grobna polja, hortikulturno uređenje", rekao je Simić Srni.

Govoreći o gradskom groblju Pučile, on je istakao da je proširena i modernizovana vodovodna mreža i uređen centralni plato, te da je za naredni period planirano privođenje kraju radova na gradskoj mrtvačnici.

Gradska groblja Pučile i Novo gradsko groblje otvorena su svakim radnim danom od 7.00 do 17.00 časova u zimskom, odnosno od 7.00 do 20.00 časova u ljetnom periodu.

Javno komunalno preduzeće "Gradsko groblje", prema odluci gradskog parlamenta, održava groblja na području grada i mjesnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA