Više od 1000 Tuzlaka na zajedničkom druženju (FOTO)

Drugo po redu "Druženje Tuzlaka" održano je sinoć u svadbenom salonu "Grand"u Bijeljini.

Uz bogat kulturno - umjetnički program sinoć je održana manifestacija "Druženje Tuzlaka", koju je organizovalo Zavičajno udruženje Tuzlaka iz Bijeljine.

"Na prošlogodišnjem, prvom organizovanom druženju okupilo se oko 1.000, a ove godine našem pozivu se odazvalo preko 1.200 Tuzlaka i drugih gostiju", rekao je za portal Bijeljina danas, Slaviša Vujanović.

Vujanović navodi da je Udruženje Tuzlaka mlada ogranizacija koja postoji tek dvije godine, ali da je osim organizovanja druženja, realizovala značajne projekte kao što je obnova Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

"U susret obilježavanju 25. godišnjice od egzodusa Srba sa Tuzlanske regije i napada na kolonu vojnika JNA u Tuzli, pripremamo knjigu, dokumentarni film i izložbu pod naslovom "Zločin u Tuzli". Pozivamo sve ljude koje imaju vjerodostojne podatke o dešavanjima 15. maja 1992. godine, odnosno napada na kolonu vojnika vojske JNA u Tuzli, neka se jave u naše Udruženje", Istakao je Vujanović.

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini osnovano je 2015. godine, kada se na saborovanju u Požarnici okupilo oko 3.000 zemljaka koji su taj dan proveli u zavičaju.

U Tuzli je do rata živjelo više od 20.000 Srba koji su nakon ratnog stradanja na prostoru sadašnje Federacije BiH, uglavnom naseljeni u Bijeljini, Zvorniku i Ugljeviku u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA