Kina, arheolozi pronašli ogromno blago iz vremena dinastije Ming!

Na dnu reke u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sečuan, na mestu gde se pretpostavlja da je potonulo više od 1.000 čamaca sa blagom, kineski arheolozi pronašli su više od 10.000 predmeta!

Kina, arheolozi pronašli ogromno blago iz vremena dinastije Ming!

Direktor Instituta za arheološka istraživanja Gao Dalun rekao je da je sa dna reke izvađeno više od 10.000 predmeta. U pitanju su zlatnici, srebrni i bronzani predmeti, dragulji i veliki broj sablji, noževa i drugog oružja i oruđa, objavila jeAnadolija.

Arheološko nalazište se nalazi oko 50 kilometara južno od grada Čengdua, na dnu reke Mindžang, i to na mestu na kojem se u nju uliva pritoka Džindžijang.

Pretpostavlja se da je reč o blagu koje je pobunjenik Žang Sijanžong čamcima pokušao da prebaci na jug, pošto je davne 1646. godine poražen od dinastije Ming. Neki istorijski izvori tvrde da je tom prilikom potonulo više od hiljadu čamaca sa blagom.

Arheolozi su na osnovu istorijskih podataka, sa dolaskom sušne sezone u januaru počeli da vrše iskopine na dnu reke, a prve predmete su pronašli već posle iskopanih pet metara.

„To su predmeti veoma značajni i vredni za nauku, istoriju i umetnost. Doprineće boljem razumevanju života u doba dinastije Ming", rekao je arheolog Li Bokijan.

Pripadnici dinastije Ming vladali su Kinom od 1368. do 1644. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA