Oboljelom dječaku iz Bijeljine pregled zakazan tek za godinu dana

Petnaestogodišnjem Ognjenu Đokiću iz Bijeljine, koji se od pete godine liječi od tumora na mozgu, magnetna spektroskopija u Banjaluci zakazana je tek na ljeto 2018. godine, tvrdi dječakova baka Nada Vojvodić.

Oboljelom dječaku iz Bijeljine pregled zakazan tek za godinu dana

Kada smo bolesni i nalazimo se u ambulanti, ordinaciji ili kliničkom centru, svi smo isti - bespomoćni. Dječakova baka Nada Vojvodić kaže da je zanijemila od šoka kada joj je službenica Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske rekla da do sredine naredne godine ne treba da računaju na magnetnu spektroskopiju.

Kompletna dokumentacija je predata 18. januara Fondu zdravstvenog osiguranja u Banjaluci. Krajem januara zvala sam da pitam da li je riješeno, jer mi je bilo nelogično, s obzirom na to da je magnetna spektroskopija veoma ozbiljna.

Zvala sam stalno i bila sam uporna mjesec i po dana - da bih se potpuno šokirala kada mi je rečeno da u 2017. godini ne računam na pregled, već tek 2018. godine do juna mjeseca.

Svi moji napori su ostali bezuspješni. Jednostavno, šokirala sam se, priča za BN televiziju Ognjenova baka Nada Vojvodić.

Petnaestogodišnji Ognjen za vrijeme naše posjete nije bio kući. Njegova baka priča da je liječenje unuka samo jedna od nedaća sa kojima se susreće.

Hrabra baka Nada o svom unuku sama brine još od rođenja, a pomoći ni od koga. Ja mogu cijeli dan ako treba i da ne jedem, ali moj Ognjen neće biti gladan, s tugom i kroz suze priča baka Nada. On mora da ima. Ja danas mogu da popijem jednu ili dvije kafe, to je moj doručak, ručak i večera. Ja ću jesti ono što on ne pojede.

On mora da ima - i meso, i supicu, i sve. Ja ne moram. Ja sam popila jutros jednu kafu, sad sam skuvala drugu, večeras ću možda pojesti jedno parče hljeba i paštete, i to je to. Meni je dovoljno. Meni je najbitnije da ja Ognjena izliječim. Apsolutno ništa drugo mi ne treba. Mene niko ne pita kako mi je, ni da li mi treba pomoć - a od mene svi traže pomoć.

Od mene moj rođeni sin traži pare za hljeb, to je sramota da majka kaže - ali to je istina. Ja njegovo dijete gajim petnaest godina. Ja sam Ognjenu i majka i otac, on ne zna ni za kog drugog, samo za mene, nažalost, priča za BN televiziju hrabra baka Nada.

U Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kažu da se na magnetnu spektroskopiju u prosjeku čeka oko šest mjeseci. Dodaju da u ovoj zdravstvenoj ustanovi niko nije rekao da će Ognjen na pregled čekati do leta 2018, ali nisu precizirali kada bi on mogao da dođe na red za MR. Broj telefona za pomoć: 00387 66 / 044 - 064

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA