Možda niste znali: "Drina" je juče potopila "Semberiju"!

Semberski "Vječiti derbi" Drina (Amajlije) - Semberija (Popovi) dobili su domaćini - Amajlije, rezultatom 3:2. Pregled dešavanja na utakmici prenosimo iz ugla jednog od vijernih navijača Drine.

Možda niste znali: "Drina" je juče potopila "Semberiju"!

Prije svega moramo odati priznanje i salve komplimenata na račun naše lojalne publike i navijačke grupe ''Crni oblak'' za upornost, vjeru, istrajnost i revnost tokom svih 90' i kusur minuta. Navijački folklor, pasija, ostrašćenost, fanatizam u granicama normale i fascinantna nepokolebljivost koju situacija na terenu nije mogla da promjeni su krasili današnju utakmicu.

Branko Jevtić koji je bio kažnjen ovu utakmicu zbog kartona ovaj put svoj enorman doprinos dao je ekipi s druge strane žice i vodio navijanje zajedno sa još jednim starim asom Markom Bojićem. Na terenu je imalo šta da se vidi, ukupno pet golova.

Prvi gol postižemo na samom otvaranju utakmice a njega postiže igrač koji je došao pravo iz podmlatka, najmlađi među nama Aleksandar Ogi Dolaš za erupcija oduševljenja. Posle primljenog pogodka komšije su grogirane a naš tim diktira tempo cijelo prvo poluvreme koje se i završava tim rezultatom.

Početak drugog nismo mogli bolje otvoriti, odmah šansa i odmah gol. Ovog puta strijelac je Velibor Spasojević.

Prvo je promješao komplet odbranu a zatim je jednom trznuo Enđija koji je klečio, zatim drugi put kada Enđi leže kao suprasna krmača a onda treći put nošalantno loptu šalje u malu mrežu, neodbranjivo.

Da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu najviše su osjetili igrači ''Drine'' koji umijesto da utakmicu mirno privedu kraju nespretnim autogolom vraćaju u život komšije koje se bude iz letargije i kreću na sve ili ništa.

Amaljičani u čudu a Popovljani u konstatnom napadu i pritisku na njihov gol, izmjene koje Popovljanski alfa i omega Dejo Milošević pravi dovode do boljitka u igri i poravnanja na 2:2 .

Popovljanski golman shvatio je zdravo za gotovo da će dobiti ''petardu u mrežu'' ali on je dobija u pravom smislu te riječi, uzima je i ona mu puca u rukama.

Prekid, redari izmještaju najvatrenije pristalice dalje od gola i utakmica se nastavlja. Ostak meče bilježe, stalni prekidi, oštri startovi na obe strane i crveni karton za usijanu Popovljansku glavu Jovu Pajića.

Nošeni publikom, naši momci izvlače zadnje atome snage i zadaju komšijama poslednji udarac od kog se nisu osvjestili.

Momak koji drži riječ, koji ne laže (lično i personalno obećao Enđiju gol) i koji se preplatio ove sezone da rješava utakmice, Amaljičanski Gundogan Njego golom iz udžbenika stavlja tačku na utakmicu i donosi dilirijum kod domaće publike za konačnih 3 : 2.

Na kraju naravno neizostavno treće poluvreme sa ljutim rivalima i komšijama uz iće i piće do sitnih sata.

Strijelci: Aleksandar Dolaš (Ogi), Velibor Spasojević, Njegoš Mitrić.

Sastav : Milan Stojanović, Vladan Kostić, Petar Kubatlija, Danijel Milošević, Mikica Blagojević, Aleksandar Dolaš (Ogi), Miroslav Stevanović (Krdža), Njegoš Mitrić, Blagoja Mihajlović (c), Velibor Spasojević, Mihajlo Jevtić (Kinez).

Izmjene : Zdravko Jevtić (u igru ušao umijesto M.S.), Dragan Dragolović (u igru ušao umijesto D.M.), Mišo Jovanović (Tihi) (u igru ušao umijesto M.J.).

Igrač utakmice: Velibor Spasojević

 

Autor: Majo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA