Najstarija radnica fast fooda McDonald's ima 94 godine

Loraine Maurer, 94-godišnjakinja iz Evansvillea, proslavila je više od četiri desetljeća rada u fast foodu McDonald's. Ona već 44 godine radi dvije smjene sedmično za poznati lanac i kaže kako nikada neće otići u penziju.

Najstarija radnica fast fooda McDonald's ima 94 godine

Maurer se firmi McDonald's pridružila 1973. godine nakon što joj je suprug završio u penziji zbog invaliditeta.

"Rekla sam mu da smo premladi da po cijeli dan ostajemo u kući pa sam krenula tražiti posao", ispričala je Maurer za ABC News na zabavi koju su joj pripredile kolege.

Torta za Loraine (Foto: Twitter) Međutim, ona nikada nije ni pomislila da će se tako dugo zadržati na ovom poslu. Iako je unaprijeđena na poziciju menadžera, Maurer govori kako više voli raditi na prodaji gdje može komunicirati s kupcima.

"Ona je jedina koja zna napraviti najbolje žitarice", kaže jedan od svakodnevnih kupaca McDonald's hrane.

Iako ova najstarija radnica poznatog fast food lanca svake godine razmišlja o odlasku u penziju, ipak kaže da "nikada neće otići".

"Mnogo bi mi nedostajalo raditi ovdje. Zaista uživam u svom poslu. Život je onakav kakvim ga napravite i ja ga pokušavam napraviti najboljim. Ne želim u penziju", zaključila je Maurer koja ima četvero djece, šestero unučadi i sedmero praunučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA