Posjeta studenata Univerziteta u Minhenu Terenskoj kancelariji Sjeveroistok Bijeljina GPBiH

Studenti Odsjeka za istoriju Istočne i Jugoistočne Evrope Univerziteta u Minhenu posjetili su danas Terensku kancelariju Sjeveroistok Bijeljina.

Posjeta studenata Univerziteta u Minhenu Terenskoj kancelariji Sjeveroistok Bijeljina GPBiH

Prezentaciju organizacije, rada i nadležnosti GPBiH na sjeveroistočnom dijelu bh. granice održali su pomoćnik načelnika TK Sjeveroistok Bijeljina Drago Zovko i inspektor za granične provjere Marija Benković.

Grupu studenata koji istražuju politiku, istoriju, kulturu, privredu i granice u Jugoistočnoj Evropi predvodio je dr Hajner Grunert.

„Zahvaljujem pripadnicima TU Sjeveroistok Bijeljina na izuzetnoj prezentaciji koju će studenti moći koristiti za naučne radove i tekstove u interdisciplinarnom časopisu koji radimo. Veoma sam zahvalan na srdačnoj dobrodošlici, organizaciji i stručnosti koju su iskazali domaćini", istaknuo je dr Grunert.

Predstavnici GPBiH studentima su odgovarali na brojna pitanja o problemima u radu pripadnika GPBiH, saradnji s kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao i refleksiji migracione krize u regionu na BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA