U 25 krivičnih djela pričinjena šteta od 1.739.000 KM

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u prva tri mjeseca ove godine otkriveno je 25 krivičnih djela u oblasti privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena materijalna šteta od 1.739.000 KM, a ostvarena protivopravna imovinska korist od 784.000 KM, rekao je načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija.

U 25 krivičnih djela pričinjena šteta od 1.739.000 KM

Kovrlija je naveo da je za ova krivična djela nadležnim tužilaštvima podneseno 15 izvještaja protiv 19 lica. "Najzastupljenije krivično djelo iz obasti privrednog kriminaliteta je zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", rekao je Kovrlija novinarima.

On je naveo da je na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina u prva tri mjeseca ove godine izvršeno 228 krivičnih djela, što je za 24 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Kovrlija kaže da je registrovano 186 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 30 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, a nadležnim tužilaštvima podneseno je 205 izvještaja protiv 180 lica od kojih je 36 povratnika u izvršenju ovih krivičnih djela i 10 maloljetnika.

On je istakao da je za 40 odsto smanjen broj krivičnih djela imovinskog kriminaliteta, a procenat ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela je 78 odsto.

Kada je riječ o krivičnim djelima iz oblasti zlouptrebe opojnih droga, Kovrlija kaže da je u prva tri mjeseca ove godine otkriveno 17 krivičnih djela i podneseno 13 izvještaja protiv 12 lica. On je dodao da u ovom periodu nije bilo težih krivičnih djela koja bi izazivala uznemirenje javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA