Prihvaćen izvještaj o radu gradonačelnika

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas novi Statut grada i sa 18 glasova odbornika prihvatila izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u prošloj godini, napisan na 106 strana.

Prihvaćen izvještaj o radu gradonačelnika

Gradonačelnik Mićo Mićić je u obraćanju odbornicima rekao da Bijeljina nema viška zaposlenih u administraciji, prema standardima novog Zakona o lokalnoj samoupravi u Republici Srpskoj sa kojim je Statut usaglašen.

U kratkoj raspravi o izvještaju opozicija iz SNSD-a i Pokreta uspješna Srpska /PUS/ zamjerila je Mićiću da nije dovoljno govorio o svom radu, nego o radu administracije, uz sugestiju da ekonomska kriza ne smije biti opravdanje za sve probleme i da planovi ubuduće treba da budu realniji.

Mićić je nakon usvajanja izvještaja izjavio da će prioritet Gradske uprave ostati zaštita Bijeljine od poplava, na čemu je već mnogo urađeno, a pohvalio je izuzetnu saradnju grada sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske na velikim projektima koji će biti nastavljeni i u ovoj godini.

Kao ostale prioritete izdvojio je zapošljavanje, poboljšanje usluga sugrađanima i pomoć poljoprivrednicima.

Odbornik PUS LJubiša Petrović zamjerio je gradonačelniku što budžetski deficit i loše izvršenje budžeta od 88 odsto u prošloj godini opravdava nedovoljnim vraćanjem PDV lokalnim zajednicama, a osudio je i praksu "politički podobnog" trošenja gradskog novca za infrastrukturu i za sport.

Odbornik SNSD-a Nedeljko Ćorić posebno je kritikovao raspodjelu novca jer se nedovoljno podržavaju one djelatnosti koje najvećim procentom učestvuju u punjenju gradskog budžeta, kao što su mlinska i drvoprerađivačka industrija, koje imaju perpektivu da postanu lideri u proizvodnji i na taj način pomognu privredu grada i novo zapošljavanje.

Skupština grada odobrila je danas novo kratkoročno zaduženje Bijeljine od 600.000 KM kako bi se izmirili dugovi za podsticaje poljoprivrednicima iz prošle godine.

Data je saglasnost i na odluku da Apoteka "Vivamedik" iz Kozluka, kao strateški partner, preuzme poslovanje Gradske apoteke "Semberija" u Bijeljini koja godinama uvećava višemilionski gubitak.

Odbornički klub SNSD-a isposlovao je skupštinski zaključak da se ispita odgovornost za dovođenje Gradske apoteke "Semberija" u višemilionske dugove, a Ćorić naglašava da to treba da pošalje poruku svim direktorima ustanova i javnih preduzeća da se njihov nerad i nesavjesno poslovanje neće tolerisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA