Ovo je najpodobniji neženja na svetu

Poslednji mužjak severnog belog nosoroga na svetu „pridružio se“ aplikaciji za upoznavanje partnera „Tinder“, u okviru napora stručnjaka da prikupe sredstva za očuvanje njegove vrste.

Ovo je najpodobniji neženja na svetu

„Ne želim da budem nametljiv, ali sudbina vrste bukvalno zavisi od mene", piše naTinder profilu tog nosoroga i dodaje se: „Dobro se ponašam pod pritiskom, visok sam 183 centimetara i težak 2.268 kilograma, ako je to važno".

U kampanji pod nazivom „Najpodobniji neženja na svetu", Kenijski rezervat i aplikacijaTinder predstavljaju nosoroga zvanog Sudan. Taj 43-godišnji nosorog i poslednje dve ženke nosoroga ne mogu da se pare prirodnim putem zbog starosti mužjaka.

Kenijski rezervat Ol Pedžeta i aplikacijaTinder nameravaju da prikupe devet miliona dolara za istraživanje metoda parenja, uključujući veštačku (in vitro) oplodnju za nosoroge, u nastojanju da se spase ova vrsta od izumiranja.

„Združili smo se sa Ol Pedžetom da pružimo najpodobnijem neženji na svetu šansu da nađe svog para", istakao je Met Dejvid, šef komunikacija i marketinga uTinderu.

„Optimisti smo da će Sudanov profil biti viđen prekoTindera u 190 zemalja i na više od 40 jezika".

Korisnici Tindera sada imaju opciju da daju donaciju kada otvore Sudanov profil. Veb-sajt rezervata srušio se sinoć kada je ovo objavljeno.

Sudan živi u kenijskom rezervatu uz stalni nadzor čuvara, sa dve ženke Nadžin i Fatu. Direktor rezervata Ričard Vinj rekao je da je cilj da se ponovo uvede održiva populacija severnog belog nosoroga u divljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA