Završen projekat stambenog zbrinjavanja Roma

Na području Bijeljine završena je sanacija svih 47 stambenih objekata u okviru Projekta "Roma action (RA)-podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđivanja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti i drugih interesnih grupa".

Završen projekat stambenog zbrinjavanja Roma

Projektom, koji podrazumijeva renoviranje 140 kuća u BiH, uključujući i Bijeljinu, ukupne vrijednosti preko dva miliona konvertibilnih maraka, obuhvaćene su kuće najugroženijih višečlanih romskih porodica, u okviru projekta Evropske unije, a u saradnji sa austrijskom humanitarnom organizacijom „Hilfsverk", međunarodnom nevladinom organizacijom "ASB" i romskim udruženjem „Kali Sara".

Osnovni cilj projekta je podrška implementaciji Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja, putem izgradnje i obnove stambenih jedinica za socijalno najugroženije porodice.

U Bijeljini je 12 stambenih objekata završeno u decembru, a ostatak tokom aprila, jer su radovi koji su trebali biti izvođeni u januaru odgođeni zbog vremenskih nepogoda.

Za ove svrhe je iz gradskog budžeta izdvojeno 60.000 KM, a ukupna vrijednost projekta na području Bijeljine je oko 530.000 KM.Od 47 stambenih objekata 43 obnovljene kuće su u Bijeljini, a četiri u Janji.

U okviru Projekta biće izvršeni i priključci na elektrodistributivnu i vodovodnu mrežu, za objekte čiji vlasnici imaju građevinsku dozvolu ili su podnijeli zahtjev za legalizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA