Puštena u rad trafostanica "Međaši šest"

U rad je danas puštena nova trafostanica "Međaši šest" sa priključnim dalekovodom, u čiju je izgradnju "Elektro-Bijeljina" investirala 50.000 KM, kao i 10 kilovoltni dalekovod "Balatun-Meterizi" dužine 1.430 metara za koji je izdvojeno 50.000 KM.

Puštena u rad trafostanica "Međaši šest"

"Ovdje imamo 400 kupaca električne energije i oni se snabdijevaju sa pet postojećih trafostanica. Usljed preopterećenosti sistema, u pojedinim dijelovima sela i velike udaljenosti kupaca od izvora električne energije, jedan broj njih imao je problem sa naponom", rekao je vršilac dužnosti direktora Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća "Elektro- Bijeljina" Nedeljko Ćorić.

On navodi da su ovo bili razlozi da jesenas počne realizacija projekta izgradnje trafostanice "Međaši šest", na koju je od danas prebačeno 40 kupaca. "Rasteretili smo trafostanicu `Međaši jedan` i sa nje prebacili 40 kupaca na novu `Međaši šest`, čime će znatno biti rasterećena mreža", rekao je Ćorić novinarima u Bijeljini.

On ističe da je danas u rad pušten i priključni dalekovod dužine 900 metara sa samonosivim kablovskim snopom i 25 stubova od armiranog betona. "Vrijednost trafoa i priključnog dalekovoda je 50.000 KM, a izvođač radova je `Elektro-Bijeljina`", rekao je Ćorić.

On je istakao da je danas realizovan još jedan značajan projekat na ovom području. "Završili smo i 10 kilovoltnu kablovsku vezu `Trnjaci-Balatun-Meterizi` dužine 1.430 metara, između dalekovoda `Međaši` i `Brodac`, čime će ovo područje biti snabdjeveno električnom energijom u skladu sa visokim standardima", rekao je Ćorić i dodao da je vrijednost projekta 50.000 KM.

On je najavio da će u narednom periodu značajna pažnja biti posvećena rekonstrukciji i izgradnji mreže kako bi svi kupci "Elektro-Bijeljine" imali što kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom.

Rukovodilac Radne jedinice "Elektrodistribucija" iz Bijeljine Dragiša Maksimović kaže da će nova trafostanica od 160 kilovolt ampera kvalitetno odgovoriti potrebama kupaca u ovom dijelu Međaša, a istovremeno će omogućiti i kvalitetno praćenje potrošnje.

"U posljednje vrijeme imamo povećanu potrošnju električne energije na nivou `Elektrodistribucije`, tako da smo u prošloj godini imali porast veću od osam odsto, dok je samo u prva tri mjeseca u ovoj godini, potrošnja uvećana za pet odsto u odnosu na uporedni period iz prošle godine. Stoga, težimo da podignemo kapacitete i kupcima omogućimo kvalitetno snabdijevanje", istakao je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA