Lutvid Fest: Učenici iz škole "Sveti Sava" veče posvetili Urošu Petroviću

Veče posvećeno jednom od najčitanijih domaćih autora za djecu, Urošu Petroviću i knjizi „Martina velika zagonetna avantura“, odigralo se sinoć, u Svečanoj sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u režiji JU OŠ „Sveti Sava“.

Lutvid Fest: Učenici iz škole "Sveti Sava" veče posvetili Urošu Petroviću

Ova škola prvo se predstavila video-prezentacijom koju su pod mentorstvom profesora Danila Petrovića, izradili učenici: Dušan Kozomara, Saša Lakić, Aleksa Arežina, Branislav Pantelić, Pavle Tuzlančić, Milica Stajić, Sonja Mitrović, Milica Spasojević i Anđela Vidaković.

Trejler možete pogledati na linku

Poseban užitak naši članovi biblioteke imali su u nastavku večeri kada su imali priliku da pogledaju čudesno putovanje družine profesora Šizlapa i Marte Smart u vidu lutkarske predstave za koju su lutke dizajnirali i tekst pripremili profesori Danilo Petrović, Dragana Skočajić i Danka Rabota, a junake su oživjeli: Biljana Đorđić, Marko Zekanović, Jana Mrdić, Zorana Vlačić, Sonja Mitrović, Lorena Novaković i Katarina Bugarinović.

Večeras, sa početkom u 19.30 časova u Svečanoj sali članovi biblioteke imaće priliku da pogledaju i posljednje takmičarsko ostavrenje JU OŠ „Jovan Dučić" koja se bavila knjigom Aleksandra Popovića „Sudbina jednog Čarlija".

U petak, 28.aprila, u podne na platou ispred JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić" biće zvanično proglašenje pobjednika u kategorijema: najbolja predstava u cjelini, najbolji scenario, najbolja lutka, najbolja scenografija, najbolja video-prezentacija knjige i nagrada školi za najveći doprinos popularizaciji knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA