Vanredne inspekcijske kontrole na području Bijeljine

Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina pokrenulo je vanrednu kontrolu u deset predškolskih ustanova, 13 osnovnih i šest srednjih škola, na fakultetima i u domovima za djecu, omladinu i stare na području Grada.

Vanredne inspekcijske kontrole na području Bijeljine

U kontrolu je uključena gradska Zdravstvena inspekcija i Inspekcija za hranu, sa ciljem provjere nivoa higijene i kvaliteta hrane.

- S obzirom na to da je higijena važna oblast zdravstveno-sanitarnog nadzora, gradska Zdravstvena inspekcija će izvršti inspekcijske preglede u pomenutim ustanovama na području Grada Bijeljine. U isto vrijeme će i gradska Inspekcija za hranu izvršiti inspekcijski nadzor nad prometom hrane i pružanjem ugostiteljskih usluga u ovim ustanovama, kao i u objektima koji se nalaze u blizini škola i predškolskih ustanova - istakao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Boban Jovičević.

On je istakao da je preventivan i korektivan vid kontrola, odnosno blagovremen i učestali inspekcijski nadzor u oblasti prometa i zaštite zdravlja, kao i inspekcijski nadzor u oblasti građevinarstva i zaštite životne sredine, veoma bitan za lokalnu zajednicu.

- Odjeljenje za inspekcijske poslove pokrenuće još nekoliko vanrednih kontrola, da bismo provjerili da li se i u kojoj mjeri subjekti koji su predmet inspekcijskog nadzora pridržavaju zakonskih propisa - pojasnio je Jovičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA