Izvršite zamjenu oružnih listova u propisanom roku

Policijska uprava Bijeljina obavještava građane koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost (pištolje i revolvere), da su u obavezi da do 30.06.2017. godine izvrše zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja.

BIJELJINA

"Napominjemo građane da svoje obaveze izvrše u propisanom roku i na vreme kao bi izbegli nepotrebne gužve, a kojih smo bili svedoci u mjesecu decembru. Podsjećamo da Zakon o izmjenama Zakona o oružju i municiji propisuje da vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji na dan stupanja na snagu ovog zakona drže oružje na osnovu oružnog lista kome je istekao rok važenja, obavezni su da do 30.06.2017. godine, podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista uz ispunjenost opštih i posebnih uslova propisanih zakonom", navodi se u saopštenju Policijske uprave Bijeljina.

Za građane koji ne izvrše zamjenu isteklog oružnog lista do navedenog datuma, propisana je novčana kazna u iznosu od 1.200,00 do 1.500,00 KM kao i zaštitna mjera oduzimanja oružja, municije, bitnih dijelova oružja i isprave o oružju.