"Pletenica" okupila 1200 učesnika na Festivalu (FOTO)

Na ulica grada ponovo defile, ovoga puta riječ je o kulturno-umjetničkim društvima koja su se danas okupila u Bijeljini na Međunarodnom festivalu omladinskog i dječijeg folkora koje organizuje KUD "Pletenica" iz Bijeljine.

"Pletenica" okupila 1200 učesnika na Festivalu (FOTO)

Dvadeset kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona, sa više od 1200 učesnika, u dva festivalska dana, predstaviće narodne igre, nošnju i narodne običaje svojih krajeva.

Danas je na ulicama grada priređen defile u kome su učestvovala kulturno-umjetnička društva koja su gosti prve festivalske večeri. Obučeni u narodne nošnje i uz pratnju par orkestara igrači su predstavili nekoliko kratkih folklornih igara.

Večeras je u svečanoj sali hotela Moskva u Etno selu "Stanišići", priređeno svečano otvaranje Festivala.

U subotu 27. maja ispred Gradske uprave, u 17,00 časova građani će moći da se upoznaju sa Kulturno-umjetničkim društvima, učesnicima druge festivalske večeri, a nakon toga i da prisustvuju njihovom koncertu u Centru za kulturu sa početkom u 19 časova.

Oba festivalska dana, ispred hotela Moskva u Etno selu "Stanišići", od 11,00 do 20,30 časova, posjetioci mogu da pogledaju izložbu ručnih radova i narodne nošnje.

Organizator Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora je klub za djecu "Garfild" i kulturno umjetničko društvo „Pletenica" iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA