Roditelji poručili: Djeca se u ovaj objekat ne vraćaju! Zatvorite školu! (FOTO)

Roditelji, djeca i sugrađani koji im pružaju podršku okupili su se ponovo u školskom dvorištu "male škole" u Račanskoj ulici, na jutros najavljenom protestu. Roditelji su poslali jasnu poruku nadležnim institucijama. Djeca se u ovaj objekat ne vraćaju!

Roditelji poručili: Djeca se u ovaj objekat ne vraćaju! Zatvorite školu! (FOTO)

Roditelji su ponovo zatražili da se škola u Račanskoj zatvori i da se do početka nove školske godine dovrši izgradnja nove škole.

"U toku dana se našem protestu i našoj peticiji priključio veliki broj roditelja svih dvanaest odjeljenja ove škole. Trenutno imamo sto četrdeset potpisa nezadovoljnih i uplašenih roditelja čija djeca ovdje pohađaju nastavu. Naš osnovni zahtjev je da se u ovu školu stavi ključ u bravu i nećemo birati legalna sredstava da do toga i dođe", rekla je novinarima Biljana Cvjetković, potpisnik peticije.

Roditelji navode da je njigov zahtjev upućen prije svega Ministarstvu prosvjete i kulture, zatim i Gradu Bijeljina.

Podsjetimo, olujno nevrijeme i kiša oštetilo je prije dva dana već dotrajali objekat ove škole i ugrozilo bezbjednost učenika.

Roditelji osnovaca kategorično su odbili da dovedu djecu na nastavu u ovom objektu, zbog čega je uprava škole morala da nađe alternativno rješenje. Područna osnovna škola "Vuk Karadžić" u Bijeljini u Račanskoj ulici, od jutros je prazna. Iz prokislih učionica osnovci su se preselili u Gimnaziju Filip Višnjić.

Tzv ."malu školu" u Račanskoj ulici pohađa 348 osnovaca od prvog do petog razreda. U Gimnaziji je obezbijeđen prostor za 9 od ukupno 12 odjeljenja ove područne osnovne škole.

Prostor za preostala tri odjeljenja ustupiće Ekonomska škola, a završetkom nastave za devete razrede biće oslobođene učionice u glavnom objektu OŠ "Vuk Karadžić".

Trajno i jedino rješenje je da se konačno dovrši izgradnja objekta nove škole započeta 2011. godine.

Foto: Bojan Petričević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA