Građani rekli šta misle o Vladi RS

Savjet mladih gradskog odbora PDP-a, priključio se akciji "Šta građani misle o Vladi RS" koju omladina ove stranke realizuje širom Republike Srpske.

Građani rekli šta misle o Vladi RS

"Pred sjednicu Narodne skupštine organizovali smo akciju "Šta građani misle o Vladi RS" u kojoj su stanovnici našeg grada trebali da navedu argumente da li je ova Vlada zrela za smjenu ili treba da ostane još na vlasti. Htjeli smo da čujemo mišljenja naših sugrađana i omogućili smo im da se izjasne u pisanoj formi da li su za ili protiv ove aktuelne vlasti, a kompletan materijal ćemo dostaviti našim poslanicima", naveli su za Bijeljina danas u GO PDP-a.

Stav PDP-a je da je ova vlada zrela za smjenu i da će se to dogoditi 31. maja na sjednici Narodna skupštine RS kada će poslanici izglasati nepovjerenje Vladi Srpske.

"Vlada Srpske pokazuje u kakvu je poziciju došla kada zavisi od prodaje prirodnih resursa. Aktuelna Vlada RS odgovorna je za katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje u RS, za pad životnog standarda, za ogromno zaduživanje, propast tri banke, kao i visoku nezaposlenost. Danas u RS imamo manji broj radnika od broja penzinonera, odnos broja radnika i penzionera je najgori od osnivanja RS. Ukupan dug po stanovniku RS 4.500 KM, a u Federaciji BiH 2.900 KM. U prethodnih 20 godina ove prostore je napustilo preko 300.000 mladih. Imamo najveću nezaposlenost mladih u svijetu i ona iznosi preko 59%, veliki procenat odlaska mladih obrazovanih ljudi, a poražavajući podatak je da 80% mladih ljudi želi da napusti našu državu. Nama treba odgovornija vlast, vlast koja će voditi računa o budućnosti mladih ljudi, vlast koja će ozbiljno pristupiti reformi privrede, ekonomije, obrazovanja, zdravstva, u borbi protiv kriminala i korupcije i stvaranju novih radnih mjesta. Stabilnu državu čini srednji stalež, mi tog staleža nemamo jer smo se podjeli na podobne (bogate) koji su bliski vlasti i siromašne ljude", navode u GO Partije demokratskog progresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA