Novi način rada pauk-službe u Bijeljini

Više od mjesec dana u Bijeljini je na snazi novi način rada pauk-službe.

Novi način rada pauk-službe u Bijeljini

Dva specijalizovana vozila u vlasništvu Komunalca, rade isključivo po pozivu i nalogu policije, za razliku od prethodnih godina kada je radno vrijeme ove službe bilo od 8 do 22 časa.

Nakon ove odluke, policijski službenici pojačali su rad na sprečavanju i kažnjavanju nesavjesnih vozača.

Većina stanovnika Bijeljine pozdravlja novi način rada pauk-službe. Saglasni su i u ocjeni da je sve manji broj, ali da i dalje ima bahatih vozača.

Već više od mjesec dana pauk vozilo izlazi samo po pozivu i nalogu policije, za razliku od ranijih godina kada je radilo svakim radnim danom u dvije smjene.

Ovo je rezultat dogovora policije i Komunalca, preduzeća koje u vlasništvu ima dva specijalizovana vozila.

- Nije naš osnovni cilj da podignemo što više vozila i tako ostvarujemo neki profit. Naš je osnovni zadatak da po nalogu radnika MUP-a svako nepravilno vozilo na vrijeme i vrlo brzo dignemo da ne bi došlo do ometanja saobraćaja, objašnjava Milorad Stjepanović, pomoćnik direktora preduzeća Komunalac Bijeljina.

Iz policije pozivaju sve koji primjete nepropisno parkirana vozila da odmah pozovu dežurni broj i prijave nesavjesne vozače.

- Јedan broj vozača i dalje ne poštujue zakonske odredbe i parkira svoja vozila protivno odredbama, posebno na onim površinama koje su namijenjene za kretanje pješaka i na taj način indirektno ugrožava bezbjednost saobraćaja. Svaki građanin može da pozove broj 122 i prijavi takav događaj, kaže Radenko Knežević, inspektor za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Bijeljina.

Prošle godine u Bijeljini je uklonjeno nešto manje od 2.000 nepropisno parkiranih vozila, a vlasnici ovih automobila plaćali su prekršajne kazne 40 maraka i usluge odvoza automobila 50 maraka.

Od sada plaćaće se samo kazne za nepropisno parkiranje.

Foto: Blic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    13°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

179 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI