Ukoliko se potvrdi optužnica, postupićemo po zakonu

Nakon što su se pojavile informacije da su medicinski radnici bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“, prilikom operativnog zahvata zaboravili gazu u stomaku porodilje, pismenim saopštenjem oglasili su se i iz ove medicinske ustanove.

Ukoliko se potvrdi optužnica, postupićemo po zakonu

Navode da je JZU Bolnica „Sveti Vračevi" u Bijeljini u pomenutom slučaju postupila u skladu sa internim, kao i zakonskim propisima Republike Srpske.

- Sa Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo izuzeta je istorija bolesti, a JZU Bolnici „Sveti Vračevi" Bijeljina nije upućen nikakav pismeni zahtjev, niti dostavljen dokaz kojim se potvrđuje i dokazuje nesavjesno postupanje zaposlenih, zbog čega naša ustanova nije imala pravni osnov za pokretanje disciplinskog postupka protiv radnika, koji su učestvovali u operativnom zahvatu - stoji u saopštenju.

Dodaju i da su upoznati s tim da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Bijeljina prikuplja dokumentaciju u vezi sa navedenim slučajem.

- Naša ustanova bila je i ostaje na raspolaganju istražnim organima za dostavljanje svih potrebnih podataka po zahtjevima Policijske uprave Bijeljina. Ipak, napominjemo da još nemamo zvaničnu informaciju iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, da je optužnica potvrđena. Očekujemo da istražni organi utvrde sve relevantne činjenice. Ukoliko se potvrdi optužnica protiv naših radnika postupićemo po zakonom predviđenim procedurama. Uvek smo na strani istine i zaštite zdravlja ljudi i svako nepridržavanje ili kršenje medicinske doktrine i principa biće sankcionisano - navode iz Bolnice „Sveti Vračevi" Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA