Drugačiji, ali jednako važni! Protest za dostojanstven život!

Ponovo su roditelji djece sa posebnim potrebama prinuđeni da svoju muku i nezadovoljstvo pokažu na ulici. Ovoga puta članovi Udruženja “Drugačiji svijet” najavili su protestno okupljanje 27. juna u 12 časova na trgu Kralja Petra Karađorđevića kako bi još jednom poslali poruku nadležnima da će istrajati u borbi za bolji život svojih porodica.

Drugačiji, ali jednako važni! Protest za dostojanstven život!

Još jedanput će se roditelji djece sa posebnim potrebama mirnim protestima boriti za dostojanstven život svoje djece.

"Naše Udruženje izlazi u utorak na trg, nezadovoljni i razočarani što naša Inicijativa i peticija od 5400 potpisa građana nije na dnevnom redu ni na junskoj Skupštini Grada. I dalje smo tačka koja se redovno zaobilazi, koja se preskače", navela je za portal Bijeljina danas, Kaća Blagić, predsjednik Udruženja Drugačiji svijet.

"Zar je moguće da moramo na ovakav način pokazati da naša bolesna djeca postoje, da su tu, da su dio našeg grada, ovog društva", navodi Blagićeva.

Podsjetimo, Skupština grada Bijeljina u decembru 2016., poništila je odluku iz juna te godine, čime je djeci sa posebnim potrebama umanjeno osnovno ljudsko pravo, odnosno njihova ionako niska primanja.

"Iznos od 40% koji je junska Skupština usvojila iznosio je 290KM mjesečno i to povišenje je mnogo značilo za svaku porodicu koja ima dijete sa posebnim potrebama. Decembarska Skupština je poništila junsku Odluku i bacila u očaj sve porodice", istakla je Kaća i dodala da novčani iznos koji trenutno djeca primaju na ime smještaja u vlastitu porodicu iznosi 145KM mjesečno ukoliko su roditelji nezaposleni dok roditelji koji rade primaju umanjen iznos.

"Za svako naše dijete je kvalitetnije da živi u vlastitoj porodici nego u hraniteljskoj, s toga bi bilo neophodno da nas izjednače sa hraniteljskim porodicama. Tada nebi bili prinuđeni da izlazimo na Trg pored svih poteškoća koje imamo zajedno sa svojom djecom", navodi predsjednica udruženja "Drugačiji svijet.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA