Aljoša Buha predstavio svoje radove bijeljinskoj publici (FOTO)

Prva samostalna izložba prošlogodišnjeg pobjednika Bijeljinskih bijenala Aljoše Buhe, otvorena je sinoć u Muzeju Semberije u Bijeljini.

Aljoša Buha predstavio svoje radove bijeljinskoj publici (FOTO)

Na izložbi koja je pripremana više od pola godine, predstavljeni su radovi različitih motiva i slikarskih tehnika, od kojih najviše dominiraju slike rađene akrilnim bojama na platnu.

Pored slika, posjetioci su mogli da pogledaju i oslikane satove na gramofonskim pločama i fotografije radova rađenih na zidu.

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do 29. jula 2017. godine

Aljoša Buha je rođen 1988. godine u Zenici. Diplomirani je ekonomista Fakulteta poslovne ekonomije. Pored sviranja bas gitare u rok sastavu "Arka", bavi se i likovnom umjetnošću.

2007.godine dobija treću nagradu na nivou Bosne i Hercegovine od Evropske unije na takmičenju ucrtanju grafita.

2013. godine Aljoša je odlučio da počne svoje ideje prenositi na platno. Od 2014. godine je član Udruženja likovnih umjetnika "Sveti Luka".

Zajedno sa njima počinje da izlaže nakolektivnim izložbama. 2016. godine, njegov rad je bio odabran na konkursu za izložbu u Art kinu Kriterion u Sarajevu, na kojoj je izlagao zajedno sa drugim umjetnicima iz regiona. Iste godine postaje pobjednik Bijeljinskog bijenala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA