AMS RS apeluje: Na put ujutro ili naveče!

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a svima koji planiraju duže putovanje preporučuje se da zbog najavljene visoke dnevne temperature kreću u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

AMS RS apeluje: Na put ujutro ili naveče!

Na području FBiH zbog praznika Ramazanskog bajrama, pojačan je intenzitet vozila na dionicama u gradskim centrima.

U rejonu bijeljinskog naselja LJeljenča u toku je rekonstrucija propusta zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu Bijeljina-Brčko odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice".

Zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor do 31. avgusta 2017. na magistralnom putu od Banjaluke do Prnjavora biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas. Moguće su i povremene obustve zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani", a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na lokalitetu "Mahovljanska petlja" na dionici magistralnog putu Nova Topola-Klašnice od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta zbog izgradnje vijadukta.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske /Koprivna/, te na raskrsnici u Milićima gdje je u toku gradnja kružnog toka, kao i kroz Trebinje zbog čega se teretni saobraćaj iz pravca LJubinja usmjerava na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu Rađići došlo je do ulegnuća kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom. Na istom putnom pravcu usporeno se saobraća u mjestu LJubačevo zbog aktiviranog klizišta.

Radovi se izvode na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Jadar, na području opštine Srebrenica.

Naizmjenično se saobraća na dionici regionalnog puta Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta.

Na području Banjaluke zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sva vozila u Ulici Branka Morače, na dijelu od mosta, uključujući i Zeleni most, preko rijeke Vrbas do Ulice Miloša Obilića.

Na lokalnom putu Bočac-Agino selo, lokalitet Panića okuka, zbog sanacije klizišta do 15. jula biće obustavljen saobraćaj, pa će autobusi na liniji javnog prevoza putnika saobraćati otežano.

Na području FBiH povodom nastupajućeg vjerskog praznika ramazanskog Bajrama do ponedjeljka 26. juna do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 20 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA