Poljska bruka godine – pesma „Pevaj i skači za Donalda Trampa“!

Za blamažu godine, koju prevazilazi možda samo pesmica bivše češke ministarke u čast radara američkog antiraketnog štita, označen je danas u Varšavi nastup s nezaboravnom koreografijom koju je u čast američkog predsednika Donalda Trampa na državnoj televiziji izveo jedan poljski pevač.

Poljska bruka godine – pesma „Pevaj i skači za Donalda Trampa“!

Andžej Roševič, poznat po muzičkim hvalospevima sadašnjoj poljskoj konzervativnoj vladi, a prethodno sovjetskom vođi Mihailu Gorbačovu, komponovao je i napisao na engleskom jeziku tekst pesme u čast predsednika Trampa "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy" i zajedno s partnerkom otplesao je u jutarnjem programu nacionalne televizije TVP.

Poljaci na internetu primećuju da ne znaju da li da plaču ili da se smeju rimovanom pozivu Roševiča - „Pevaj i skači za Donalda Trampa" ili da prestanu da plaćaju pretplatu državnoj televiziji koja je Roševiča pustila u program.

Na sreću Poljaka, Tramp tokom svog kratkog, 16-časovnog boravka u Varšavi nije mogao da vidi klip u svoju čast, dok je svojevremeno češka ministarka odbrane Vlasta Parkanova uspela da preda u ruke američkom predsedniku Džordžu Bušu u Pragu 2007. godine CD sa pesmom Dobar dan, bataljone zvezda i pruga.

Bizarnim sticajem okolnosti, Parkanova je u tu odu radaru američkog antiraketnog štita, koji je trebalo da bude postavljen u bazi „Brdi" južno od Praga, prepevala stari čehoslovački komunistički hit Dobar dan, majore Gagarine.

„Poruči svemiru, tamo među zvezdama, da mi želimo da živimo u miru sa svima, ali naš krojač je (ujka) Sem. Dobar dan, radare, jednostavno velkam, konačno smo dočekali, dobar dan, radare, ja ti aplaudiram", raspevala se tada češka ministarka, čija udvorička pesmica je tada proglašena za češku bruku godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA