Šok za vlasnicu – ljubimica joj okotila zeleno štene!

Ženka zlatnog retrivera Rio prilično je iznenadila gospođu Luiz Saterlend, svoju vlasnicu, kada je na svet donela sedam žućkastih i jedno jarko zeleno štene.

Zanimljivosti

Ovo je izuzetno retka pojava - veruje se da su u čitavom svetu do sada zabeležena samo tri slučaja. Nju uzrokuje zeleni pigment iz žuči nazvan biliverdin, a ima ga u psećoj posteljici.

Ta supstanca može obojiti krzno šteneta kada se pomeša sa majčinom amnionskom tečnošću, odnosno plodovom vodom koja štiti i hrani štene.

Logično, gospođa Saterlend iz Golspija u škotskom Hajlendsu, malom „vanzemaljcu" je dala odgovarajuće ime - Forest (u slobodnom prevodu Šumenko).

„Prvo štene se zaglavilo, pa smo moja ćerka Kler i ja malo pomogle da izađe. Onda je sve krenulo normalno... dok se nije pojavilo jedno sa zelenim krznom!", priča vlasnica.

„Kasnije smo saznale da je to vrlo retka i neobična pojava i da ima veze sa posteljicom. Boja je dosta već izbledela i rekli su mi da će nestati uskoro."

„Od osam štenaca sedam je mužjaka i samo jedna ženka. Odlično napreduju, poput pečuraka. Ovo je Rio drugi okot. Prvi put je bilo pet štenaca - dve devojčice i tri dečaka", objašnjava vlasnica koja i sada planira sve da ih udomi... osim Foresta.Malog „marsovca" će zadržati za sebe!