Regulacioni planovi prilagođeni potrebama privrednika

Izmjene regulacionih planova u industrijskim zonama dva i četiri u Bijeljini usvojene su danas u Skupštini grada uz oštru kritiku opozicije i sumnju da u poslovnim zonama neće biti proizvodnje, nego trgovina na dobrim lokacijama uz glavne saobraćajnice.

Regulacioni planovi prilagođeni potrebama privrednika

Šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je na sjednici da se regulacioni planovi mijenjaju zbog promjene namjene korištenja placeva i zaključio da u industrijskim zonama u gradu neće ni biti industrije.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odbacio je kritike uz pojašnjenje da namjera gradske vlasti sa uređenjem industrijskih zona nije zarada od prodaje zemljišta, nego pomoć privrednicima kako bi se podstaklo zapošljavanje.

"Mi mijenjamo namjenu da pomognemo ljudima koji su kupili zemljište i izlazimo im u susret da nemaju problema sa građevinskim dozvolama, jer gradski budžet i puni tri do četiri hiljade privatnika plaćanjem doprinosa, a od njih očekujemo otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Mićić.

Na julskom zasjedanju odbornici su usvojili izvještaje o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja u gradu za prvu polovinu godine, uz zahtjev opozicije da se obezbijedi bolja javna rasvjeta u zonama škola.

Odbornik SNSD-a Ćorić rekao je tokom skupštinske rasprave da se javna rasvjeta u Bijeljini "isključuje politički" i optužio vlast okupljenu oko SDS-a i PDP-a da i "škole i djecu u gradu dijele po strankama, dajući prednost politici umjesto struci".

Ove optužbe odbacio je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović koji tvrdi da javna rasvjeta radi u svim školama u gradu.

Većinom glasova usvojen je izvještaj o radu gradskog Komunalnog preduzeća i groblja, uz opasku odbornika Ćorića da su sva gradska preduzeća u gubicima, "osim groblja, nažalost".

Izvještaj o radu Gradske apoteke nije dobio podršku Skupštine grada zbog iskazanog gubitka od 700.000 KM, a opozicija je ocijenila da je poslovanje bijeljinske apoteke jedan od najvećih kriminala u istoriji Bijeljine.

Ćorić je kritikovao upravu apoteke i gradsku vlast koji su dali svoju saglasnost na ovaj izvještaj prije dolaska u skupštinsku proceduru, a predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković je podsjetio da je skupštinskim zaključkom ranije zatraženo da se ispita odgovornost za ovakvo poslovanje Gradske apoteke i za nastalu štetu.

Skupština grada Bijeljina podržala je izmijenjenu odluku o programu korištenja sredstava za podsticaje poljoprivredne proizvodnje koja su rebalansom uvećana sa 1,1 na 1,2 miliona KM.

Većinom glasova podržan je i amandman gradonačelnika da se među dobitnike ovogodišnjih gradskih priznanja povodom Dana grada uvrste i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Stevo Mirjanić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kao i Konzulat Srbije u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA