Tri požara za dva sata na području PU Bijeljina

Policijska uprava Bijeljina još jednom upućuje apel građanima da ne vrše spaljivanje korova kao i da ne ostavljaju neugašenu vatru bez nadzora.

Tri požara za dva sata na području PU Bijeljina

U požaru koji je izbio na lokalnom putu Turić-Čendići u zaseoku Vodice, opština Pelagićevo, izgorjelo je 20.000 metara kvadratnih niskog rastinja i lovačka čeka, a vatru je lokalizovala Vatrogasna jedinica Pelagićevo.

Informaciju o požaru Policijska stanica Pelagićevo zaprimila je juče u 16.15 časova, a očevici su naveli da se vatra sa puta Turić-Čendići širi prema žitaricama.

O slučaju je nakon saniranja požara obaviješteno nadležno tužilaštvo, saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Bijeljina.

Juče je u 17.10 časova zabilježen i požar u Loparama. Lice iz sela Piperi, prilikom paljenja strnika i trave na svojoj njivi, izazvalo je požar koji je počeo da se širi na susjedne njive i voćnjake. Vatrogasna jedinica Lopare lokalizovala je vatru, a o slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Treći požar, u periodu manjem od dva časa, prijavljen je Policijskoj stanici Šamac u 17.45 časova, u krugu fabrike namještaja.

"Požar je izbio u dijelu gdje se skladišti piljevina, a vatru je ugasila Vatrogasna jedinica Šamac.

O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj", navedeno je u saopštenju. Iz PU Bijeljina mole građane da se ponašaju savjesno i da svojim postupcima ne ugrožavaju bezbjednost

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA