Nova škola neće biti završena, osnovci od septembra u Domu đaka

Vlada Srpske je obezbijedila sredstva za nastavak radova na izgradnji novog školskog objekta područne OŠ „Vuk Karadžić” u mjesnoj zajednici Ledinci u Bijeljini.

Nova škola neće biti završena, osnovci od septembra u Domu đaka

Iako su odmakli građevinski radovi, objekat ipak neće biti useljiv do početka školske godine, pa će osnovci započeti nastavu u zgradi Doma učenika u Bijeljini.

Podsjećamo da su krajem školske godine, zbog dotrajale zgrade, roditelji odbili da djecu šalju na nastavu u takozvanu "malu školu", nakon čega je i inspekcija, potvrdila da objekat ne ispunjava uslove za bezbjedno odvijanje nastave.

Novi objekat za učenike područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u MZ Ledinci u Bijeljini se intenzivno gradi. Vlada Srpske obezbijedila je 600.000 maraka za nastavak radova na izgradnji škole započete još 2010. godine. Uprava škole svakodnevno prati radove na objektu.

Međutim, objekat neće biti završen do 1. septembra, pa će osnovci novu školsku godinu započeti u Doma učenika.

Na primjeru "male škole" u Račanskoj ulici u Bijeljini pokazalo se da se sve može kada se hoće. Objekat nije bio uslovan za nastavu ni prije 20, pa ni 30 godina, a kamoli da ispunjava dostignute materijalne standarde savremenih škola, kažu roditelji, zadovoljni preduzetim aktivnostima.

Ni lokalna ni republička vlast nije imala sluha za muke roditelja i njihove djece , sve dok bezbjednost učenika nije bila ozbiljno ugrožena u nevremenu krajem juna, kada su roditelji ostali uporni u zahtjevu da u "malu školu" neće dovesti djecu na nastavu . Inače od eksproprijacije zemljišta za ovu školu , do danas , prošlo je 10 godina,a plan da se gradi nova škola je još iz 90 – tih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA