Američki magazin o rakiji: „Esencija srpskog bića“

Magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem se piće opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i „esencija srpskog bića“.

Američki magazin o rakiji: „Esencija srpskog bića“

Novinarka Kristin Vuković u svom članku u magazinu Wine Enthusiast rakiju opisuje stihovima Mome Kapora, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda (TOB).

„U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji", objasnila je novinarka citirajući srpskog pesnika.Kristin je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva i njenu upotrebu kroz vekove.

Zatim je, kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom.

Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže da ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek.

Popović navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog događaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA