Izgradnja plinovoda Bijeljina-Šepak: Priključenje će koštati oko 1.500 KM

Radnici novosadskog preduzeća „Južna Bačka“ ovih dana grade priključni magistralni plinovod od Bijeljine ka Šepku, u ukupnoj dužini od 23 kilometra. Trenutno grade dionicu u semberskom selu Glogovac u dužini od 700 metara koja jednim dijelom prolazi i kroz šumu.

Izgradnja plinovoda Bijeljina-Šepak: Priključenje će koštati oko 1.500 KM

Dragan Ilić, rukovodilac izgradnje preduzeća „Bijeljina gas", kaže da je izgradnja plinovoda počela u septembru prošle godine, kada je izgrađen cjevovod od kontrolne stanice ka Šepku u dužini od kilometar.

- Tri godine smo od Vlade RS čekali dozvolu o proglašenju opšteg interesa za izgradnju magistralnog plinovoda. Za izgradnju smo bili spremni u julu 2013., tako da smo nepovratno izgubili oko tri godine. S druge strane, u međuvremenu su rješavani imovinskopravni odnosi s vlasnicima parcela preko kojih prolazi plinovod. Na području Semberije taj posao je okončan i ostalo je da se još riješe imovinskopravni odnosi na području zvorničke opštine - kaže Ilić.

Preduzeće "Bijeljina gas" ranije je izgradilo sekundarnu mrežu, dužine oko 320 kilometara, kroz grad te će priključenjem na plinovod potrošačima u Bijeljini biti stvoreni svi uslovi za korišćenje ovog energenta.

Vlada RS proglasila je plinovod projektom od opšteg interesa i dala neophodne saglasnosti, kao i koncesiju za ovaj projekt. Domaćinstva će priključenje na mrežu plaćati oko 1.500 maraka u nekoliko mjesečnih rata.

 

Foto: Ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA