Bube uljepšale grad (Foto)

Druga Bijeljinska bubijada okupila je 70 vozila sa više od 100 učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Poljske i Njemačke.

Danas je kroz grad ponosno prošla povorka starih automobila sa „VW" oznakom na karoseriji, koja se potom zadržala na platou ispred tržnog centra TOM gdje su ih izložili njihovi vlasnici.

"Bubijada nije takmičarskog karaktera nego je prevashodni cilj našeg okupljanja druženje ljubitelja starih VW vozila", rekli su za portal Bijeljina danas u Oldtimer klubu i dodali da je njihov cilj da 'bubijada' bude manifestacija po kojoj će Bijeljina biti prepoznatljiva.

Najvažnija stvar kod oldtajmera jeste da vas automobil dobro služi. To su auta za koje ste vezani i prema kojem se gaje posebne emocije, kažu ljubitelji čuvene VW "bube". 

Oni dodaju da oldtajmeri zahtijevaju mnogo brige, pažnje i ljubavi, a sa druge strane oni vam pružaju ugođaj kakav ne postoji kod modernih automobila.

„Buba" je neodvojivi dio istorije automobilizma na prostorima bivše Jugoslavije jer se taj auto, što korijene vuče još iz sredine tridesetih godina 20. vijeka kada ga je po ličnoj naredbi Adolfa Hitlera konstruisao čuveni njemački inženjer dr Ferdinand Porše, po licenci proizvodio i u fabrici TAS u Sarajevu.

Vlasnici buba sutra nastavljaju svoju vožnju drumovima zemalja bivše Jugoslavije i Evrope, do neke naredne "Bubijade".

 

Foto: Slobodan Prodanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA