Mentalno razgibavanje

Pojavili su se na radio talasima Radio S u emisiji Nacionalno razgibavanje 2008. godine. Ubrzo su stekli veliku popularnost, jer njihov humor nam je svima vrlo blizak. Govore o svakodnevnim problemima običnih smrtnika i dešavanjima koji nas okružuju. Svakodnevne teme su obrađene tako da se svaki slušalac vrlo brzo pronađe sebe u njima i shvati da nije usamljen. Oni su Darko Mitrović i Marko Stepanović - DarMar voditeljski tandem.

BD Specijal

Dare i Mare, kao ih obožavaoci zovu, su pioniri stand up komedije na našim prostorima. Stan up komedija je poseban oblik nastupa uživo gdje je izvođač ujedno i autor. Na izvođačuje da se približi publici sa temama i stavovima koje iznosi i da sa publikom ostvari dinamičan odnos.

Primjer stand up komedije možete pogledati ovdje: http://www.youtube.com/darmarcentral#p/a/u/0/GRwlCohlAg4

Iako se Mentalno razgibavanje emituje na radio stanicama u Srbiji, popularni su van granica Srbije. Ranije su se čuli na radio talasima koji su dopirali do istošnih dijelova Republike Srpske, a sada mogu da se čuju samo na internet kanalu Radija Novosti na adresi: http://www.radionovosti.com/ od ponedjeljka do petka od 07:00 do 10:00.

Ako je zbog velikog broja slušalaca, internet kanala Radio Novosti preopterećen, ne brinite. I drugi emiteri na kojima se čuje Mentalno razgibavanje puštaju svoj program preko interneta.

BD: Nakon prekida saradnje sa radio stanicom na kojoj ste prvobitno emitovali Nacionalno razgibavenje, počeli ste sa sopstvenom produkcijom. Svaki početak je težak. Da li ste imali pomoć i razumjevanje svojih saradnika i poslovnih partnera?

DarMar: Pre svega imali smo razumevanje naših najbližih koji nas podržavaju ma kako glupe bile odluke koje donosimo.

BD: Vaše emisije su najslušaniji jutarnji program na radiju. Kako uspijevate da svako jutro zračite sa toliko pozitivne energije? Gdje pronalazite inspiraciju?

DarMar: Pozitivnu energiju pronalazimo svakodnevno jer radimo posao koji volimo. Što se tiče inspiracije nju pronalazimo u svakodnevnim glupostima koje nas okružuju i koje nam neštedimice serviraju političari.

BD: Kada i gdje su se Darko i Marko upoznali i kako je počela vaša saradnja?

DarMar: Ako za nešto možemo da zahvalimo Radiju S onda je to zato što smo se tamo upoznali i počeli ovu našu priču.

BD: Stand up komedija nije nešto što se često sreće na našim prostorima. Kako reaguju vlasnici lokala na vašu ponudu?

DarMar: Pa u početku skeptično i nepoverljivo ali već posle par minuta shvate da je to pun pogodak. Stand up tek treba da zaživi na ovim prostorima a mi se nadamo da ćemo biti pioniri u toj oblasti zabave.

BD: Da li publika ima dovoljno tolerancije i razumjevanja za stand up nastupe?

DarMar: Čini nam se da u velikoj meri publika još ne razume ovaj pokret ali se nadamo da će s vremenom uz nas i naše kolege shvatiti i ovakav vid komedije. Publika se usteže prilikom reakcija i vrlo su uzdržani u pokazivanju emocija, teško ih je raskraviti, ali do sada smo nekako uspevali da ih nasmejemo.

BD: Odnedavno, slušaoci imaju priliku i da vas vide svakog ponedjeljka na Pink televiziji. Kako je došlo do saradnje sa Ognjenom Amidžicem?

DarMar: Ognjen nas je primetio u Razgibavanju i pozvao nas da pojačamo njegov tim a mi smo to prihvatili jer se znamo odranije. Na kraju krajeva simpatični brka nam je ponudio prihvatljivu lovu tako da nismo puno ni razmišljali, jer ovom narodu treba smeha a mi se nadamo da im to i donosimo.

BD: Da li planirate više da se aktivirate na televizijskim emisijama?

DarMar: Za sada ne, ali ko zna šta nosi budućnost.

BD: Da li imate u planu da proširite saradnju sa nekom od radio stanica iz Bosnie i Hercegovine?

DarMar: Ukoliko bude volje za saradnju vrlo rado ćemo prihvatiti jer znamo da i u Bosni i Hercegovini ima puno ljudi koji vole da se mentalno razgibavaju uz nas. Ujedno ćemo iskoristiti ovu priliku da pozdravimo Batka koji nas je prošle godine ugostio u svojoj emisiji Udri muški i sa kojim pokušavamo da premostimo granice i zidove koje su političari podigli oko nas jer smatramo da komedija i dobre vibracije mogu samo da oplemene naše živote. I za kraj želimo da kažemo samo jedno: ČUVAJTE NAM JUGOSLAVIJU........DOBAR JE TO HOTEL BIO :))))))

Više o DarMar možete saznati na sljedećim stranicama:
- Web: http://www.darmarcentral.rs/
- Facebook: http://www.facebook.com/pages/DarMar-nacionalno-razgibavanje/213396938685538
- Facebook: http://sr-rs.facebook.com/pages/MENTALNO-RAZGIBAVANJE-jutarnji-radio-program-radnim-danima-od-7-do-10/217892041600545
- Youtube: http://www.youtube.com/darmarcentral
- Twitter: http://twitter.com/darmarcentral

Mentalno razgibavanje od 07:00 do 10:00, radnim danima na:
-http://www.radionovosti.com/

Radio talasi na kojima možete da slušate Mentalno razgibavnje:
- SANTOS RADIO ZRENJANIN 105,9;
- RTV DELTA NOVI SAD 89,5;
- RADIO CITY NIŠ 99,9;
- MAX FM JAGODINA 98,4;
- SREMSKI RADIO ŠID 106,2;
- DONJI SREM PEĆINCI 89,1;
- KORAN RADIO PRIBOJ 88,7;
- RUBIN RADIO KRUŠEVAC 92,2;
- AMI RADIO KIKINDA 89,7;
- BIS PLUS KRAGUJEVAC 97,9;
- RADIO LUNA UŽICE 92,0 i 103,6;
- CITY RADIO SUBOTICA 88,3;
- EKO RADIO VRDNIK 105,0;
- RADIO PULS DESPOTOVAC 96,0;
- RADIO NOVOSTI BEOGRAD 104,7;
- BOOM 93 POŽAREVAC 93,4;
- OZON RADIO ČAČAK 98,3;
- TEMPO RADIO ZAJEČAR 97,5;
- EMA RADIO BUJANOVAC 88,5;
- OK RADIO VRANJE 92,8.

 

Kalendar događaja...