Neophodan protokol o saradnji građana i dobrovoljnih davalaca krvi

Neophodno je sačiniti protokol o zajedničkoj saradnji građana i dobrovoljnih davalaca krvi da se ne bi događale nejasnoće i problemi pri potrebi obezbjeđivanja krvi, rekao je predsjednik Upravnog odbora Društva dobrovoljnih davalaca krvi /DDDK/ "Zdravlje" Bijeljina Petar Matić.

Neophodan protokol o saradnji građana i dobrovoljnih davalaca krvi

"U posljednjih nekoliko godina javljaju se sitnije nejasnoće i probemi kada je riječ o ovom veoma osjetljivom pitanju. Zato smo predložili, uputili pozive da za dva dana održimo zajednički sastanak koji bi trebalo da urodi potpisivanjem protokola o saradnji, za dobrobit svih", rekao je Matić.

Na sastanku će biti predstavljene mogućnosti DDDK "Zdravlje" Bijeljina kada je riječ o obezbjeđivanju krvi za članove pozvanih udruženja, prije svega Boračku organizaciju i Udruženje porodica poginulih i nestalih, kao i njihove porodice.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Zdravlje" Bijeljina će na sastanku, koji je zakazan za 29. novembar u 18.00 časova, razmatrati još neka pitanja u vezi sa ovom oblašću i saradnju sa udruženjima građana i članovima njihovih porodica.

Na sastanak, u prostrijama DDDK "Zdravlje", pozvani su načelnici odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i za društvene djelatnosti grada Bijeljina, predstavnici Boračke organizacije, Udruženja porodica poginulih i nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, ratnih vojnih invalida, Udruženja amputiraca, logoraša, Udruženja civilnih žrtava rata...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA